Productie-detail

Frozen

Frozen

TV & Film VANAF 6 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
30 waarderingen

Stap mee in de ijskoude wereld van Frozen en zie hoe Anna haar uiterste best doet om het hart van haar zus te laten smelten.

108 min. Disney. 6.

Beschrijving inhoud

Het Koninkrijk Arendelle is vervloekt. Hierdoor heerst er een strenge en eeuwige winter. Om hier een einde aan te maken maakt de onbevreesde, optimistische Anna een spannende reis om haar zus Elsa te vinden. Zij is namelijk de ijskoude sneeuwkoningin die de vloek ongedaan kan maken. Tijdens haar avontuur werkt Anna samen met de stoere bergbewoner Kristoff en krijgt ze gezelschap van de sneeuwpop Olaf. Samen moeten ze de kou trotseren en vreemde wezens verslaan. Kunnen ze het Koninkrijk op tijd redden van de ondergang?

De film is gebaseerd op een sprookje van de Deense schrijver Hans Cristian Andersen. Er komen veel humoristische scènes voor. Dit voornamelijk door de komische sneeuwpop Olaf. Hij verlangt naar de zomer en zou er zó graag eentje mee willen maken. Hij weet niet dat hij hierdoor smelt. Ook de dromerige Anna zorgt door haar spontane karakter voor humorvolle situaties. In de film komen een aantal leuke liedjes voor, die een soort musicalgevoel geven. De animatie is mooi uitgewerkt en kan ook in 3D bekeken worden. ‘Frozen’ is Nederlands nagesynchroniseerd en de liedjes zijn dan ook Nederlandstalig ingezongen.

Leeftijdsadvies

'Frozen' is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar. De vrolijke liedjes en het mooi geanimeerde verhaal spreekt hen erg aan. Daarnaast is hun taalniveau zover ontwikkeld dat ze de zinnen begrijpen. Zesjarigen weten vooral de humor van sneeuwpop Olaf te waarderen, omdat deze vrij gemakkelijk te begrijpen is. Wel komen er een aantal spannende momenten voor in de film. Bijvoorbeeld wanneer de wezens die het ijspaleis van Elsa beschermen achter Kristoff en Anna aankomen. Of wanneer Elsa uit alle paniek met haar handen ijspegels schiet naar mensen die haar aan willen vallen. Sommige kinderen kunnen dit als eng ervaren.

Jullie mening

Ook leuk

TV & Film 6+ JR

Rekenverhalen

Rekenverhalen

Rekenverhalen

Meer weten...

TV & Film 6+ JR

Pocahontas

Pocahontas

Pocahontas

Meer weten...

Boek 6+ JR

Wat & Hoe Kids Wereldatlas Stickerboek

Wat & Hoe Kids Wereldatlas Stickerboek

Wat & Hoe Kids Wereldatlas Stickerboek

Meer weten...