Productie-detail

Freek op Safari

Freek op Safari

TV & Film VANAF 7 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
11 waarderingen

Leer van bioloog Freek Vonk alles over de verschillende dieren uit de Afrikaanse wildernis.

8 min. : Zapp. AL. Terug te kijken via npo.nl.

Kenmerken

  • Televisieserie
  • 8 minuten per aflevering
  • Freek Vonk
  • Natuur, Afrika, dieren

Beschrijving inhoud

Bioloog Freek Vonk neemt je mee op een leerzaam avontuur door de Afrikaanse wildernis. Freek is gek op de natuur en heeft samen met zijn vriend zijn een kamp opgeslagen in de buurt van het Kafue National Park te Zambia. Hier komt hij in aanraking met leeuwen, tijgers, gifslangen, olifanten, krokodillen, nijlpaarden, varanen, spinnen en ga zo maar door.

De afleveringen van Freek duren maar 8 minuten en bevatten een educatief karakter. Zo geeft Freek allerlei informatie over de verschillende dieren en geeft hij allerlei survivaltips. Een van de survivaltips luidt als volgt: 'alle wondjes die je in de wildernis oploopt, moet je gelijk goed verzorgen'. Tevens laat hij bijvoorbeeld ook zien wat je moet doen wanneer je wordt gebeten door een giftige slang. Freek gaat zowel overdag als 's nachts op pad. Meestal is Freek voor de camera te zien maar soms is hij ook te horen als voice-over. De afleveringen zijn puur realistisch en laten de kijker naast alle dieren ook de fantastische natuur van Afrika zien.

Leeftijdsadvies

De afleveringen van Freek op Safari zijn geschikt voor kinderen vanaf 5 jaar. Kinderen vanaf deze leeftijd krijgen een voorkeur voor gevaarlijke en avontuurlijke programma's. De beelden waarin hij gevaarlijke dieren vangt zullen hen dan ook erg aanspreken. Echter zullen kinderen vanaf 7 jaar de door Freek gegeven tips en informatie beter begrijpen. Tevens zullen kinderen op deze leeftijd meer begrip voor de natuur creëren.

Bijzonderheden

Freek Vonk is bioloog aan de Universiteit van Leiden. Hij is gespecialiseerd in slangen. Zo doet hij onderzoek naar nieuwe medicijnen die van slangengif gemaakt kunnen worden. Met zijn enthousiasme probeert hij zijn kennis zo goed mogelijk over te brengen en meer begrip voor de natuur te creëren. Zo probeert hij bij te dragen aan de natuurbescherming. Zoals Freek zelf aangeeft probeert hij kinderen te prikkelen en te stimuleren hun nieuwsgierigheid naar de natuur te volgen.

Jullie mening

Ook leuk

App 7+ JR

Paper Toss

Paper Toss

Paper Toss

Meer weten...

TV & Film 7+ JR

De Familie Robinson - Een nieuw leven

De Familie Robinson - Een nieuw leven

De Familie Robinson - Een nieuw leven

Meer weten...

TV & Film 7+ JR

Operatie Noordpool

Operatie Noordpool

Operatie Noordpool

Meer weten...