Productie-detail

Free Willy

Free Willy

TV & Film VANAF 8 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
3 waarderingen

Jesse probeert zijn nieuwe vriend de orka Willy te redden van de dood.

107 min. : Film op DVD. 6.

Beschrijving inhoud

Jesse is een straatjongen. Nadat hij het bassin van een orka heeft beklad met verf wordt hij in een pleeggezin geplaatst en moet hij het bassin schoonmaken. Daar ontmoet hij Willy de orka die niet van mensen houdt, behalve van Jesse. Ze worden vrienden en Jesse traint Willy. Maar bij de eerste show blijkt dat Willy nooit zal willen optreden voor publiek. Omdat de parkdirecteur daarom Willy wil vermoorden voor verzekeringsgeld besluit Jesse de orka te bevrijden. Dit verloopt echter lastiger dan verwacht.

Jesse is een jongen die zich goed weet te redden op straat. Aan het begin van de film is hij hard, later wordt hij gevoeliger doordat hij geeft om Willy en om zijn pleeggezin. De film bevat veel scènes met snelle beelden, dit komt omdat Jesse Willy wil redden van de dood en bij de reddingsactie wordt achterna gezeten. De film is Nederlands nagesynchroniseerd en er wordt snel gepraat. Daarnaast zit er humor in de film, bijvoorbeeld als Willy water spuugt naar iedereen.

Leeftijdsadvies

Deze film is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar. Dit komt omdat de film gaat over diepere vriendschap, zoals die van Willy en Jesse, en familie (pleeggezin). Ook de ontwikkelingen die de karakters doormaken, in het bijzonder Jesse, kunnen zij steeds beter begrijpen. Dit komt doordat kinderen vanaf 8 jaar de diepte in de karakters kunnen zien. De humor en de spannende scènes kunnen kinderen vanaf 8 jaar goed volgen.

Jullie mening

Ook leuk

TV & Film 8+ JR

Minoes

Minoes

Minoes

Meer weten...

TV & Film 8+ JR

De Tasjesdief

De Tasjesdief

De Tasjesdief

Meer weten...

TV & Film 8+ JR

Prof. Dr. Testkees

Prof. Dr. Testkees

Prof. Dr. Testkees

Meer weten...