Productie-detail

Free Birds

Free Birds

TV & Film ALLE LEEFTIJDEN

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
4 waarderingen

Reggie en zijn maatje Jake hebben een missie: kalkoen schrappen van het feestmenu met Thanksgiving. Samen reizen ze terug in de tijd..

91 min. 6.

Beschrijving inhoud

De ietwat naïeve kalkoen Reggie wil niet eindigen als feestmaal tijdens de feestdagen en probeert zijn vrienden op de boerderij te overtuigen dat ze moeten ontsnappen. Hij wordt door hen niet begrepen en zelfs uit de groep gegooid. Een geluk bij een ongeluk: de Amerikaanse president verleent hem gratie. Een verwend leventje met veel pizza en televisie volgt, maar niet voor lang. De stoere kalkoen Jake ontvoert Reggie en neemt hem mee naar een tijdsmachine. Hiermee reizen ze terug naar het jaar waarin de eerste Thanksgiving werd gevierd. Hier start hun missie: ervoor zorgen dat kalkoen voorgoed van het menu wordt geschrapt.

Reggie leeft in een kalkoengemeenschap waarin hij als enige blauw was als kuiken. Ook is hij de enige kalkoen met verstand. Jake is als kuiken in zijn eentje ontsnapt uit de legbatterij waar hij met heel zijn familie leefde. Hierdoor komt duidelijk naar voren dat ze allebei een eenling zijn. Beiden ontdekken in de film dat ze toch bij een groep horen, waarin ze begrepen worden en vrienden maken. Dit is een leerzame boodschap voor kinderen. Daarnaast leren kinderen door de film dat je samen moet werken om iets te bereiken en dat het soms beter is om naar andere mensen te luisteren. De film bevat een aantal humorvolle situaties. Bijvoorbeeld wanneer Reggie op konijnen pantoffels loopt en pizza bestelt, of wanneer Jake tegen zijn eigen spiegelbeeld praat. Ook komen er een aantal enge beelden voor. Bijvoorbeeld wanneer de kalkoenen door mensen worden aangevallen, of wanneer één van de personages dood gaat. De film is Nederlands nagesynchroniseerd en ook te zien in 3D.

Leeftijdsadvies

'Free Birds' is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar. Zij kunnen de snelle beelden en actiescènes volgen. Ook zien zij de scheiding tussen goed of slecht. Daarnaast worden ze zich steeds meer bewust van emoties. Ze herkennen het gevoel van de personages (bijv. als Reggie verdrietig is) en kunnen deze ook beschrijven. De humor in de film is erg gemakkelijk en begrijpbaar voor kinderen vanaf 6 jaar. Wel moet er rekening gehouden worden met een aantal enge beelden.

Jullie mening

Ook leuk

TV & Film 4+ JR

Ibbeltje

Ibbeltje

Ibbeltje

Meer weten...

Boek 9+ JR

Per Ongelukt!

Per Ongelukt!

Per Ongelukt!

Meer weten...

Boek 4+ JR

Kat en Vis

Kat en Vis

Kat en Vis

Meer weten...