Productie-detail

Frank & Frey

Frank & Frey

TV & Film VANAF 6 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
5 waarderingen

Tussen de jachthond Frank en de vos Frey ontstaat een bijzondere vriendschap, maar is deze vriendschap sterk genoeg wanneer blijkt dat ze eigenlijk elkaars natuurlijke vijanden zijn?

80 min. : Film op DVD. 6.

Beschrijving inhoud

De animatiefilm "Frank en Frey" verteld het verhaal van een jonge hond, genaamd Frank, die door zijn baas wordt opgeleid tot jachthond en een jonge vos, genaamd Frey, die in de steek is gelaten door zijn moeder en opgroeit bij een oude vrouw. Wanneer ze allebei op ontdekkingstocht zijn en de wereld om hen heen verkennen ontmoeten ze elkaar. Frank en Frey worden dikke vrienden, maar beseffen niet hoe ongewoon een vriendschap tussen een jachthond en een vos eigenlijk is.

Het verhaal speelt zich voornamelijk af in de natuur, waar Frank en Frey opgroeien. De dieren in de film vertonen allemaal menselijke karaktertrekjes. Zo kunnen ze met elkaar praten en hebben ze gevoelens. Ze leren dat de wereld erg hard kan zijn en dat tijd veel kan veranderen. Het taalgebruik in de film is relatief eenvoudig. Er wordt rustig gesproken en de dialogen bevatten weinig tekst. Daarnaast zijn er ook veel scènes waar er niet tot nauwelijks wordt gesproken en de muziek en het beeld het verhaal bepalen. In de film worden diverse liedjes gezongen. Verder komen er regelmatig spreekwoorden en ouderwetse uitdrukkingen in voor zoals 'ja, bak maar weer zoete broodjes' of 'hé, rups, je bent het haasje'.

Leeftijdsadvies

Qua leef- en belevingswereld sluit de animatiefilm 'Frank en Frey' aan bij kinderen vanaf de leeftijd van 6 jaar. Het verhaal over twee jonge dieren die opgroeien in een voor hen onbekende wereld zal kinderen in deze leeftijd aanspreken. Ze zullen erg kunnen lachen om de schattige, speelse en eigenwijze dieren die de wereld om hen heen verkennen en allerlei ontdekkingen doen. Bijvoorbeeld wanneer Frank in aanraking komt met ijs en in zijn enthousiasme erover uitglijd.

Trailer (Engels)

Jullie mening

Ook leuk

TV & Film 6+ JR

Over the Hedge

Over the Hedge

Over the Hedge

Meer weten...

Boek 6-12 JR

't verrukkelijke kinderbakboek

't verrukkelijke kinderbakboek

't verrukkelijke kinderbakboek

Meer weten...

Game 6+ JR

FilmSpel

FilmSpel

FilmSpel

Meer weten...