Productie-detail

Foster?s Thuis voor Denkbeeldige Vriendjes

Foster?s Thuis voor Denkbeeldige Vriendjes

TV & Film VANAF 6 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
57 waarderingen

Mac wordt te groot voor een denkbeeldig vriendje, dus moet Bloo naar het tehuis. Maar voor Bloo en Mac is er een speciale regeling.

25 min. : Cartoon Network.

Beschrijving inhoud

"Fosters Thuis voor Denkbeeldige Vriendjes" is een animatieserie over een tehuis voor fantasievriendjes die kinderen niet meer willen hebben. In dat tehuis hebben de denkbeeldige vrienden de mogelijkheid om geadopteerd te worden door gezinnen. Mac is een gewone slimme jongen van 8 jaar, en hij heeft het kleine blauwe wezen Bloo bedacht. Mac's moeder vindt dat Mac te groot wordt voor een denkbeeldig vriendje, dus moet Bloo naar het tehuis. Er wordt een speciale regeling getroffen en Bloo kan in het tehuis blijven zonder te worden geadopteerd, zodat Mac hem dagelijks kan blijven bezoeken. Oprichtster van het tehuis is madame Foster: een vriendelijke, zorgzame vrouw die al haar liefde aan de denkbeeldige vrienden geeft.

In Foster's tehuis worden Mac en Bloo vrienden met de fantasievriendjes Eduardo, Coco en Wild. Eduardo is een groot, breed monster met hoorns en heeft een woest uiterlijk. Maar van binnen is hij niet zo stoer als hij lijkt. Wild is lang, rood, hij mist een arm en heeft een beschadigd linkeroog. Hij is een heel vriendelijk, optimistisch en beleefd wezen. Coco heeft nog het meest weg van een vogel, een vliegtuig en een palmboom tegelijk. Het enige wat ze kan zeggen is 'coco' en ze legt eieren waarvan ze zelf kan bepalen wat er in zit. De vrienden beleven vele avonturen in het tehuis. Madame Foster heeft ooit Meneer Hazeman bedacht, die toezicht houdt op de dagelijkse werking in en rondom het huis. Hij is een groot konijn in pak, die praat en zich gedraagt als een deftige, oude man. Françine is de 22 jarige kleindochter van madame Foster. Ze woont ook in het tehuis en zorgt ervoor dat alles vlot verloopt.

Leeftijdsadvies

In de serie worden in een vlot tempo uitgebreide dialogen gevoerd door de karakters. De serie is Nederlands nagesynchroniseerd. Er zijn acht belangrijke karakters met ieder hun eigenaardigheden en kenmerken. Inhoudelijke grappen zijn er sporadisch, als bijvoorbeeld Bloo een sarcastische reactie geeft. De serie heeft voornamelijk humor in beeld, met daarbij aantrekkelijke felle kleuren en muziek ter ondersteuning. Een voorbeeld van de humor in beeld is als Terrence (de broer van Mac) probeert Bloo te slaan, maar steeds zichzelf raakt doordat Bloo te snel is. In verband met het snelle beeld en spreektempo is deze animatieserie geschikt voor kijkers vanaf 6 jaar. Daarbij kunnen 6 jarigen steeds beter fantasie van werkelijkheid onderscheiden en zich langer op 1 activiteit concentreren, wat bij een aflevering van 25 minuten wel nodig is.

Jullie mening

Ook leuk

App 6+ JR

We ARGH Pirates

We ARGH Pirates

We ARGH Pirates

Meer weten...

TV & Film 6+ JR

Pocahontas

Pocahontas

Pocahontas

Meer weten...

TV & Film 6+ JR

Fairly Odd Parents

Fairly Odd Parents

Fairly Odd Parents

Meer weten...