Productie-detail

Foeksia de miniheks

Foeksia de miniheks

TV & Film VANAF 6 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
83 waarderingen

Foeksia moet samen met Tommie het Heksenbos redden. Gaat het ze lukken?

84 min. : Film op DVD. 6.

Beschrijving inhoud

De oude tovenaar Kwark vindt een ei in het bos. ’s Nachts wordt er uit dat ei een miniheks geboren. Kwark noemt haar Foeksia. Ze kan al meteen een beetje toveren en wil veel uitproberen en leren. Wanneer Foeksia krijgt naar de heksenschool gaat leert vriendinnetjes kennen op de bij juf Minuul. Twee andere heksjes proberen Foeksia en haar vriendinnetje te pesten. Foeksia weet het elke keer goed op te lossen, waar door de pesters zelf in de problemen komen. Foeksia wordt door haar vader gewaarschuwd voor de mensen, maar Foeksia is vele te nieuwsgierig. Als ze stiekem een mensenvriendje Tommie leert kennen komt ze er achter dat het bos ,waar de heksen wonen, bedreigd wordt. Er komt een grote snelweg en daarvoor moeten bomen gekapt worden. Samen met Tommie en de andere heksen verzinnen ze iets om de mensen tegen te houden.

In de film zijn liedjes te horen die worden gezongen door de hoofdpersonen. Er spelen zowel kinderen als volwassenen in de film en het zijn realistische levende karakters met toverkrachten. Er worden af en toe special effects gebruikt, maar het is zo veel mogelijk een realistische film. Er zijn verschillende camerastandpunten, zoals wanneer er op een bezemsteel gevlogen wordt. Het taalgebruik in deze film is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar, doordat er regelmatig dialogen zijn waarin veel tekst gebruikt wordt. Het beeldtempo in het algemeen rustig is.

Leeftijdsadvies

De film “Foeksia de Miniheks” is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar. Zij kunnen woorden en melodieën van liedjes onthouden en ze meezingen. Ondanks dat hun geloof in magie afneemt, is de film realistisch genoeg om ze mee te nemen in deze wereld. Sommige scènes zijn spannend en kunnen daarom angstig zijn. De leeftijd van 6 jaar sluit hier het beste op aan

Trailer

Jullie mening

Ook leuk

TV & Film 6+ JR

TinkerBell en de Grote Reddingsoperatie

TinkerBell en de Grote Reddingsoperatie

TinkerBell en de Grote Reddingsoperatie

Meer weten...

App 6+ JR

Juf Jannie Leren Lezen voor groep 3

Juf Jannie Leren Lezen voor groep 3

Juf Jannie Leren Lezen voor groep 3

Meer weten...

TV & Film 6+ JR

Shark Tale

Shark Tale

Shark Tale

Meer weten...

Kleurplaten!

Kleur hier je favoriete televisiekarakter.
Start met kleuren