Productie-detail

Flushed Away

Flushed Away

TV & Film VANAF 6 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
2 waarderingen

Als Roddy voor de eerste keer in een muizen rioolstad terecht komt, wil hij zo gauw mogelijk weer naar zijn veilige huis. Maar dat gaat nog niet zo makkelijk.

81 min. : Film op DVD. 6.

Beschrijving inhoud

Roddy is een muis en huisdier van een rijke familie. Als de familie op vakantie gaat, komt er een rioolmuis uit de gootsteen gespoten. Roddy wordt al snel door zijn nieuwe gast doorgespoeld door het toilet omdat deze hem niet mag. Hij komt terecht in een ondergrondse miniatuurversie van Londen raken ze in de problemen en komen ze in aanraking met de gemene pad. Zal het ze ooit lukken om het huis van Roddy veilig te bereiken?

"Flushed away" is een film met erg veel humor. Zo worden er linken gelegd naar andere films zoals de film "Finding Nemo". Roddy komt Nemo namelijk tegen als hij voor het eerst wordt doorgespoeld door het toilet. Daarnaast zijn er visuele woordgrappen. Zo komt vliegangst tot leven als De Pad zijn tong uitsteekt met daarop een vlieg die zijn angst uitspreekt. De film bevat veel snelle beelden, bijvoorbeeld tijdens het doorspoelen van Roddy. Ingewikkelde emoties als eenzaamheid komen ook aanbod. De film is Nederlands nagesynchroniseerd en er wordt snel gepraat. Moeilijke woorden als "zwendelaars" worden niet uitgelegd. Er zijn ook veel bekende liedjes kort te horen in de film. Meer Engelse dan Nederlandse. Deze worden steeds op een grappige wijze gezongen door waterslakjes.

Leeftijdsadvies

"Flushed Away" is geschikt voor kinderen vanaf zes jaar. De simpele beeldhumor sluit aan bij hun ontwikkeling. Daarnaast beginnen zij op deze leeftijd ook begrip te krijgen voor woordgrapjes die ook voorkomen. Deze kinderen kunnen de snelle beelden en het vlotte taalgebruik volgen. Zij houden van avontuur en actie wat veel terug te vinden is in deze film. Ook zullen de liedjes de kinderen aanspreken.

Jullie mening

Ook leuk

TV & Film 6+ JR

Star Wars Rebels

Star Wars Rebels

Star Wars Rebels

Meer weten...

TV & Film 6+ JR

Toy Story 1

Toy Story 1

Toy Story 1

Meer weten...

TV & Film 6+ JR

American Dragon

American Dragon

American Dragon

Meer weten...