Productie-detail

Flubber

Flubber

TV & Film VANAF 9 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
58 waarderingen

Professor Philip Brainard moet snel iets uitvinden zodat hij geld krijgt en het Medfield College kan blijven bestaan.

90 min. : Film op DVD. AL.

Beschrijving inhoud

“Flubber” is een komische film over de verstrooide professor Philip Brainard die samen met zijn robot Weebo werkt aan een nieuwe uitvinding. Deze uitvinding moet geld opbrengen zodat het Medfield College, waar Philip professor is en zijn vriendin Sara het hoofd van is, kan blijven bestaan. Uiteindelijk vindt hij ‘flubber’ uit, een vliegend rubber die een bron van energie is. Het laat mensen en objecten vliegen en stuiteren. Hierdoor ontstaan in de film veel komische momenten. In de film wordt Engels gesproken, dit wordt Nederlands ondertiteld. Je moet dan ook goed kunnen lezen om het verhaal te volgen. Wanneer je het niet zo snel kunt lezen zijn de beelden leuk om te zien en de grote verhaallijnen blijven duidelijk. Af en toe wordt er gebruik gemaakt van lastige woorden, zoals ‘financiën’, omdat de karakters bijna allemaal volwassenen zijn.

De film bevat verschillende verhaallijnen. Naast die van de professor heb je het verhaal van Sara, de vriendin van de professor. Ze is radeloos wat betreft de professor, omdat hij al voor de 3e keer hun huwelijk mist. Sara heeft vervolgens afspraakjes met een andere leerkracht. Deze leerkracht blijkt achteraf alleen maar uit te zijn op de uitvindingen van de professor. Als laatste is er nog het verhaal van een klein jongetje die dicht bij de professor in de buurt woont. Bij zijn slaapkamerraam komen nogal eens creaties van de professor langsvliegen, waar hij bang voor is.

De beelden zijn bijna allemaal realistisch, het wezentje flubber is een animatiefiguur. De beelden volgen soms snel op elkaar, bijvoorbeeld wanneer er iets mis gaat bij een uitvinding van de professor. Bij de uitvindingen van de professor komen veel effectgeluiden voor, zo maakt flubber veel ‘doing’ geluiden wanneer het ergens tegenaan komt.

Leeftijdsadvies

De film is qua verhaal geschikt voor kinderen vanaf 7 jaar. Om het verhaal écht goed te begrijpen moeten ze alleen wel snel kunnen lezen, daarom is film is zijn geheel geschikt vanaf 9 jaar.

Jullie mening

Ook leuk

TV & Film 9+ JR

Zappmissie

Zappmissie

Zappmissie

Meer weten...

TV & Film 9+ JR

Energy Survival

Energy Survival

Energy Survival

Meer weten...

TV & Film 9+ JR

Monster House

Monster House

Monster House

Meer weten...