Productie-detail

Flits & het Magische Huis

Flits & het Magische Huis

TV & Film VANAF 5 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
1 waarderingen

Wanneer goochelaar Laurens in het ziekenhuis ligt probeert zijn neef het huis te verkopen. Zal het kater Flits en zijn vriendjes lukken om dit te voorkomen?

85 min. 2014-04-16 00:00:00. 6.

Kenmerken

  • DVD
  • 85 minuten
  • Animatie, avontuur, familiefilm
  • Eenvoudig taalgebruik
  • Kater, woning

Beschrijving inhoud

Flits is een verlaten jonge kater die tijdens een hevige storm in een mysterieus huis terecht komt. Dit huis wordt bewoond door de oude goochelaar Laurens. Flits heeft het erg naar zijn zin en voelt zich erg op zijn plek bij zijn nieuwe familie. Alleen Maggie de Muis en Jack het Konijn zijn niet zo blij met hem en smeden plannetjes om hem zo snel mogelijk weg te jagen. Als op een dag Laurens door een ongeluk in het ziekenhuis belandt, ziet zijn neef Daniel zijn kans schoon. Hij laat zijn zieke oom een document onderteken waarmee hij afstand doet van zijn woning. Alle overige bewoners laten het hier niet bij zitten. Zal het Flits en zijn vrienden lukken om de potentiële kopers af te schrikken?

In Flits & het Magische Huis zie je een bont gezelschap van pratende karakters. Zo kom je in aanraking met levend en vrolijk Toy Story-achtig speelgoed, zoals lampje Edison, en verschillende levende dierlijke karakters zoals de duiven Carlo en Carla. De film staat bol van leuke grappen en grollen en de soms ontroerende momenten. Zo zorgt de grappige chihuahua Kiki vaak voor een lach. Dit door zijn stemmetje, zijn uitspraken en manier van doen. Zo zegt hij op een leuke manier: 'Ik vraag me af waar die gekke katzo is, in een spook veranderd denk ik'. De animatiefilm bekijk je soms door de ogen van Flits. Zo zie je bijvoorbeeld hoe hij door het huis rent. De film bevat niet of nauwelijks moeilijke woorden en verder is er gepaste achtergrondmuziek aanwezig. De gehele kleurrijke 3D animatiefilm is visueel erg mooi vormgegeven en bevat af en toe een spannende scène. Dit met name wanneer het magische speelgoed zich tegen de potentiële kopers verzet. De film doet een beetje denken aan de in de steek gelaten Kevin uit de filmreeks Home Alone.

Leeftijdsadvies

Flits & het Magische Huis is geschikt voor kinderen vanaf 5 jaar. Zo zal de schattige Flits de kijker erg aanspreken. Zij zullen met de verlaten kater meeleven. Eveneens neemt vanaf deze leeftijd de behoefte aan spannende vormen van entertainment toe. Daarnaast is het een vrolijke en gevarieerde film waardoor het jeugdige kijkers zal blijven boeien.

 

RoyDeze recensie is geschreven door Roy Venderbosch. Roy is eigenaar van een evenementenbureau en is werkzaam op een BSO. Hij werkt met kinderen van 4 t/m 12 jaar en gebruikt op de BSO veel mediaproducten die op Mediasmarties staan. Lees op de Mediasmarties recensentenpagina meer over onze recensenten. 

Jullie mening

Ook leuk

TV & Film 5+ JR

Mega Mindy en het Zwarte Kristal

Mega Mindy en het Zwarte Kristal

Mega Mindy en het Zwarte Kristal

Meer weten...

App 5+ JR

Dr. Panda's Kermis

Dr. Panda's Kermis

Dr. Panda's Kermis

Meer weten...

TV & Film 5+ JR

Stuart Little 2

Stuart Little 2

Stuart Little 2

Meer weten...