Productie-detail

Finn

Finn

TV & Film VANAF 8 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
5 waarderingen

Finn wil graag viool leren spelen. Dit mag alleen niet van zijn vader. Daarom besluit hij in het geheim vioolles te volgen.

90 min. AL.

Beschrijving inhoud

Bij een oude vervallen boerderij in het dorp ziet de negenjarige Finn een oude man viool spelen. Wanneer hij gaat kijken ziet hij heel even zijn overleden moeder in de tuin van de boerderij. De man vertelt dat dit komt omdat muziek kan betoveren. Finn weet het zeker: hij wil ook viool leren spelen. Zijn vader vindt dit geen goed idee en wil liever dat Finn blijft voetballen, net als alle andere jongens. Finn besluit stiekem vioolles te nemen, terwijl zijn vader denkt dat hij gaat voetballen. Zijn beste vriend Erik verklaart hem voor gek. Is Finn dan de enige die ziet hoe betoverend muziek kan zijn? Of is er iets anders aan de hand?

‘Finn’ is een spannende en ontroerende film. Finn heeft geen moeder meer. Hij denkt dat dit zijn schuld is omdat zij overleed toen hij geboren werd. Daarnaast is hij vaak boos op zijn vader en voelt hij zich niet begrepen. Hij snapt niet waarom hij van zijn vader geen viool mag spelen en waarom hij niet naar de oude vervallen boerderij mag. Zijn vader daarentegen wil Finn beschermen. Ook zijn er een aantal spannende momenten. Bijvoorbeeld als Finn de verboden kast in zijn vaders slaapkamer open maakt en zijn vader hem zoekt. Of wanneer een aantal pestkoppen Finn achtervolgt. In de film komt veel vioolmuziek voor, wat voor emotie zorgt. Ook is de muziek vaak versterkend voor het verhaal. Om de film op sommige momenten wat luchtiger te maken is er humor toegevoegd. Bijvoorbeeld wanneer een klasgenoot van Finn supervals trompet speelt en zegt dat hij al vier jaar muziekles heeft. Of wanneer het paard van Erik in huis poept.

Leeftijdsadvies

‘Finn’ is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar. De film heeft veel verrassende wendingen en een aantal diepe en ingewikkelde verhaallijnen. Kinderen van acht jaar begrijpen dit beter dan jongere kinderen. Zij kunnen de emoties van de personages koppelen aan de gebeurtenissen. Daarnaast vinden kinderen van deze leeftijd vriendschap erg belangrijk. Ze snappen dan ook waarom Erik boos wordt als Finn zijn afspraken niet nakomt. Vanaf een jaar of acht worden kinderen ook steeds zelfstandiger. Ze willen problemen zelf oplossen en weten hun emoties te verbergen. Hierdoor kunnen zij zich inleven in wat Finn doet en voelt. De film heeft een opbouwende spanning en is op sommige momenten erg ontroerend. Als ouders is het dan ook verstandig om te kijken hoe het kind op de film reageert.

Jullie mening

Ook leuk

TV & Film 8+ JR

Harry Potter en de Geheime Kamer

Harry Potter en de Geheime Kamer

Harry Potter en de Geheime Kamer

Meer weten...

TV & Film 8+ JR

De Buurtspion

De Buurtspion

De Buurtspion

Meer weten...

TV & Film 8+ JR

Wiplala

Wiplala

Wiplala

Meer weten...