Productie-detail

Finding Nemo

Finding Nemo

TV & Film VANAF 6 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
2 waarderingen

Nemo is een jonge Clownvis die wordt gekidnapt door duikers en in een aquarium gestopt. Zijn vader, Marlin, zwemt de hele oceaan af op zoek naar zijn zoon. Zullen zij elkaar ooit nog terugzien?

96 min. : Film op DVD. 6.

Beschrijving inhoud

Nemo is een jonge clownvis en is op een dag super blij als hij voor het eerst naar school mag. Zijn vader, Marlin, is heel erg bang voor de open oceaan omdat zijn vrouw voor de geboorte van Nemo is opgegeten door een haai. Als Nemo tijdens zijn eerste schooldag gekidnapt wordt, zet hij echter al zijn angsten opzij en gaat hij op zoek naar zijn zoon. Inmiddels is Nemo terecht gekomen in een aquarium bij een tandarts in Sydney. Zal het Marlin lukken zijn zoon weer te vinden? En zal Nemo uit het aquarium kunnen ontsnappen?

De film bevat veel humor, bijvoorbeeld wanneer een haai ineens in huilen uitbarst. Daarnaast komt Marlin tijdens zijn zoektocht een vergeetachtige vis tegen, Dory. Zij blijft het hele verhaal bij hem maar vergeet keer op keer wie Marlin is. Dit is één van de vele grappige momenten van Dory. Verder kent de film spannende stukken, bijvoorbeeld als een haai Marlin achtervolgt. Tijdens dit soort momenten bevat de film snelle beelden. De film is Nederlands nagesynchroniseerd en er wordt snel gepraat. Soms gebruiken de karakters in de film ook moeilijke woorden als imitaties, deze woorden worden niet uitgelegd.

Leeftijdsadvies

De film "Finding Nemo" is geschikt voor kinderen vanaf zes jaar. Deze kinderen zullen de film goed kunnen volgen, ook de daarbij horende sprongen vooruit in de tijd, die aan het begin en het eind van de film voorkomen. Zij zullen zich goed kunnen inleven in Marlin en Nemo die beide iemand missen en verdrietig zijn. Kinderen van vijf ontwikkelen hun humor en vinden het speciaal leuk wanneer dit voorkomt in situatie anders dan zij gewend zijn, bijvoorbeeld haaien die vrienden willen zijn met vissen en ze niet als voer willen beschouwen.

Bijzonderheden

De stemmen in de Nederlandse versie zijn ingesproken door o.a. Jeroen van Koningsbrugge, Huup Stapel en Frits Lambrechts.

Trailer

Jullie mening

Meer van Finding Nemo

Game 6+ JR

Finding Nemo

Finding Nemo

Finding Nemo

Meer weten...

Ook leuk

TV & Film 6+ JR

Winx Club

Winx Club

Winx Club

Meer weten...

Boek 6+ JR

Dat gaat mis, Mees!

Dat gaat mis, Mees!

Dat gaat mis, Mees!

Meer weten...

TV & Film 6+ JR

De IJslandbende

De IJslandbende

De IJslandbende

Meer weten...