Productie-detail

Felix

Felix

TV & Film VANAF 9 JR

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
1 waarderingen

Felix is een jongen die opgroeit in armoede, hij heeft grote dromen in de muziek. Zullen deze dromen uitkomen?

97 min. Penguin Films . 6. Ja.

Kenmerken

 • Bioscoop
 • 97 minuten
 • Drama
 • Engels gesproken, Nederlands ondertiteld
 • Muziek, ongelijkheid, dromen najagen, vriendschap
 • Beste Kinderfilm Cinekid 2014

Beschrijving inhoud

Felix groeit op in armoede, maar ondanks dit kijkt hij met een vrolijke blik naar het leven. Felix woont samen met zijn moeder, broertje en zusje in een klein huis. Ondanks de armoede heeft de moeder van Felix het toch voor elkaar gekregen om Felix naar een privéschool te laten gaan. Iedere dag werkt ze heel hard om de school en alles wat erbij komt kijken te kunnen betalen. Op school is Felix bijna de enige donkere jongen. Er zijn vooral veel blanke kinderen. Felix wordt dan ook erg gepest. Gelukkig maakt hij op school ook een aantal vrienden en doet hij het goed. Er worden audities gehouden voor de schoolband. Als hij er echt bij wil horen moet hij meedoen met de audities en in de schoolband komen. Felix heeft erg veel talent en speelt heel goed op zijn fluit. Dit talent heeft hij van zijn vader. Zijn vader was een talentvolle jazzsaxofonist, waar Felix erg veel bewondering voor heeft. Thuis wordt er echter niet over zijn vader gesproken. Zijn moeder is helemaal niet positief over hem en vindt jazzmuziek 'muziek van de duivel'. Wanneer Felix toch voor de muziek kiest, ziet zijn moeder hem niet meer als haar eigen zoon. Gaat Felix nog auditie doen? En hoe gaat het verder tussen Felix en zijn moeder? Kan hij zijn talenten met de rest van de wereld delen?

De film Felix speelt zich af in Zuid-Afrika. De hoofdlocaties zijn de privéschool waar Felix op zit en zijn huis. Het is een realistische film. Felix is bij uitstek de hoofdpersoon. Daarnaast zijn er nog een groot aantal bijrollen. De film is Engelstalig met Nederlandse ondertiteling. Onderwerpen als vriendschap, ongelijkheid en dromen najagen komen sterk naar voren in deze film. De film bestaat zowel uit ontroerende als vrolijke momenten. Uiteindelijk is deze film een echte ‘feel good movie’. Een prachtige familiefilm.

Leeftijdsadvies

De film Felix is geschikt voor kinderen vanaf 9 jaar. Kinderen van 9 jaar kijken graag naar personen die minstens even oud, of ouder zijn. Dit is bij de hoofdpersoon Felix het geval. Voor kinderen van deze leeftijd zal het wel moeilijk zijn om zich te identificeren met de hoofdpersoon. Dit zal voor kinderen vanaf een leeftijd van 12 jaar gemakkelijker zijn. Daarnaast is de film Nederlands ondertiteld, iets wat voor kinderen jonger dan 9 moeilijk is om te volgen.

Trailer

Jullie mening

Ook leuk

TV & Film 9+ JR

Black Beauty

Black Beauty

Black Beauty

Meer weten...

TV & Film 9+ JR

Chieko

Chieko

Chieko

Meer weten...

TV & Film 9+ JR

Modemeiden

Modemeiden

Modemeiden

Meer weten...