Productie-detail

Fanboy en Chum Chum

Fanboy en Chum Chum

TV & Film VANAF 6 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
52 waarderingen

Beleef de avonturen van de energieke superfans van sciencefiction en fantasieverhalen.

11 min. : Nickelodeon. 6. : Ma t/m vr om 15:40 en 15:50 uur.

Beschrijving inhoud

De serie "Fanboy en Chum Chum" is een vanuit het Engels vertaalde Nederlands gesproken serie over twee grappige karakters. Fanboy is een 11-jarige jongen en groot fan van science fiction en fantasie. Hij draagt een groen superhelden pak, een paars masker en zijn onderbroek over zijn pak. Chum Chum is zijn 9-jarige kleinere, dikke maatje in een oranje/geel superhelden pak, met net als Fanboy een onderbroek er overheen.

Fanboy en Chum Chum zijn twee vrienden die altijd voor elkaar klaar staan en hun fantasie nogal eens de vrije loop laten. De jongens, die bij elkaar in de klas zitten, belanden in de vreemdste situaties. Zo zijn ze onder andere meester Mufflin vaak tot last. Opletten, leren en huiswerk maken is niet aan hen besteed. Ze zetten liever de klas op zijn kop. Ook bij de winkeliers, zoals Lenny, zijn ze niet zo geliefd. Ze hebben meestal geen geld en zetten ook hier de doel op stelten. De hyperactieve jongens zijn overal voor in, wat leidt tot vele vreemde situaties, grapjes en experimenteren met de bijbehorende gevolgen. Zo laat Fanboy in de aflevering "Tovertijd" aan klasgenoot Kyle zien dat hij kan toveren. Eerst vraagt hij Kyle aan zijn vinger te trekken, waarop er een wind wordt gelaten. Daarna doet hij de bekende truc waarbij hij zijn duim wegtovert. Chum Chum neemt dit als enige letterlijk en valt flauw. Ook het taalgebruik van de jongens zit vol met humor, bijvoorbeeld een zin als 'Beter een geit in je mond, dan tien in je sok'. Verder bevat de serie veel fantasierijke afleveringen. Zo komt onder andere kauwgom tot leven, kunnen de vrienden hun neus van hun hoofd halen, kan meester Mufflin schieten met zijn laserogen, verandert hij in een vleermuis en wordt Fanboy een robot. De jongens vervelen zich in ieder geval nooit in hun fantasierijke leven.

Leeftijdsadvies

De humor in deze serie is niet ingewikkeld. Chum Chum haalt bijvoorbeeld een schimmelkaas uit de koelkast en ruikt eraan: 'Ieh, dat ruikt alsof die schimmel zich heel lang niet heeft gewassen!'. Ook komt er veel humor in beeld voor. De serie sluit het beste aan bij kijkers vanaf 6 jaar. Jongere kijkers zullen nog moeite hebben met het redelijk snelle spreek- en beeldtempo. Bovendien gaan kinderen vanaf 6 jaar woordgrapjes waarderen en begrijpen, die in deze serie voorkomen.

Jullie mening

Ook leuk

TV & Film 6+ JR

Space Jam

Space Jam

Space Jam

Meer weten...

TV & Film 6+ JR

Sammy's Avonturen - De Geheime Doorgang

Sammy's Avonturen - De Geheime Doorgang

Sammy's Avonturen - De Geheime Doorgang

Meer weten...

TV & Film 6+ JR

Ponyo On The Cliff By The Sea

Ponyo On The Cliff By The Sea

Ponyo On The Cliff By The Sea

Meer weten...