Productie-detail

Fairly Odd Parents

Fairly Odd Parents

TV & Film VANAF 6 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
65 waarderingen

Timmy Turner komt elke dag weer in de problemen als de twee feeën weer een wens van hem laten uitkomen.

12 min. : Nickelodeon. AL. : Ma t/m vr om 14:30 en 17:00 uur.

Beschrijving inhoud

"Fairly Odd Parents" is een Nederlands gesproken animatieserie over het elfjarige jongetje Timmy Turner. Timmy heeft op zijn kamer een vissenkom met twee goudvissen, die eigenlijk zijn feeënpeetouders Cosmo en Wanda zijn. Hij leidt een anders dan normaal leventje in het stadje Dimmsdale. De feeën proberen hem gelukkiger te maken en zijn wensen te vervullen. Elke wens heeft een keerzijde, waardoor Timmy in de problemen komt.

De intelligente Timmy wordt door weinig personen serieus genomen. Timmy heeft weinig vrienden en wordt daarnaast gepest door zijn oppas Vicky, die er alles aan zal doen om hem het leven zuur te maken. Gelukkig zijn Cosmo en Wanda er, die er met hun toverkunsten alles aan doen om Timmy te helpen. Wanneer Timmy een wens heeft, laten zij deze uitkomen. Zo wenst hij bijvoorbeeld een proefwerk weg, een hittegolf en 'Supervrienden'. Als deze 'Supervrienden' toch niet helemaal doen zoals Timmy verwachtte, beseft hij hoe belangrijk zijn echte vrienden zijn. Zodoende bevatten sommige afleveringen een kleine boodschap. Overigens kan Timmy zijn wens ongedaan laten maken als hij er genoeg van heeft. Ook dat gaat soms mis. In de serie komen veel personages voor. Bijvoorbeeld de door feeën geobsedeerde leraar Crocker die als enige het geheim van Timmy kent, de knappe scholiere Trixie en de pestkop van de school, Francis. Al met al proberen de feeënpeetouders Timmy gelukkiger te maken. Dit gaat niet altijd goed, waardoor de vreemdste wensen toch uitkomen en uiteindelijk tot problemen zullen leiden. De humor in de serie is vooral in beeld of geluid. Als Cosmo bijvoorbeeld verandert in een raceauto, zegt hij gas te gaan geven, waarop hij een scheetje laat. De grappige momenten in beeld worden ondersteund door grappig geluid.

Leeftijdsadvies

In deze animatieserie worden moeilijke woorden gebruikt zoals 'nucleair fysicus', 'telepathisch' en 'commotie'. Verder bevat de serie snelle dialogen met enkele lange zinnen. Hierdoor zal het voor jonge kinderen moeilijk te volgen zijn. Vanwege enkele moeilijke woorden en het snelle taal- en beeldtempo sluit 'Fairly Odd Parents' het beste aan bij kinderen vanaf 6 jaar.

Jullie mening

Ook leuk

App 6-8 JR

Toca Nature

Toca Nature

Toca Nature

Meer weten...

TV & Film 6+ JR

Fanboy en Chum Chum

Fanboy en Chum Chum

Fanboy en Chum Chum

Meer weten...

TV & Film 6+ JR

Star Wars Rebels

Star Wars Rebels

Star Wars Rebels

Meer weten...