Productie-detail

Explorers

Explorers

TV & Film VANAF 8 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
25 waarderingen

Twee kinderen gaan iedere aflevering opzoek naar een bezienswaardigheid en beoordelen het, zoals attracties of een evenement.

10 min. : Nickelodeon. AL.

Beschrijving inhoud

Explorers is een informatieve serie waarin telkens twee kinderen op expeditie gaan. Het programma geeft informatie over attracties, evenementen en andere bezienswaardigheden in Nederland die leuk en interessant zijn om als kind te bezoeken. In iedere aflevering wordt er één bezienswaardigheid beoordeeld. De twee kinderen die zijn uitgekozen voor en krijgen daarna te horen wat hun opdracht is en hoe lang ze de tijd hebben. Daarnaast controleren ze of ze de juiste tools/gadgets bij zich hebben om de opdracht goed uit te kunnen voeren. Aan het einde van de aflevering doen ze verslag van hun bevindingen.

Het taalgebruik in de serie is relatief eenvoudig en goed te volgen. De gesprekken tussen de kinderen worden ondersteund door een voice-over die tevens de kinderen begeleid en stuurt de opdrachten die ze moeten uitvoeren. Het programma is overwegend informatief doordat de kinderen een kijkje nemen achter de schermen, allerlei vragen stellen aan de specialisten en allerlei bijzondere dingen ervaren en ontdekken.

Leeftijdsadvies

Qua leef- en belevingswereld sluit Explorers aan bij kinderen vanaf de leeftijd van 8 jaar. Vanaf deze leeftijd houden ze er van om zaken zelf te ontdekken. Ook zullen ze de betekenis van de moeilijke woorden zoals tools, portofoon, pick-up en poncho, die voorkomen in het programma kunnen afleiden uit de context.

Jullie mening

Ook leuk

Boek 8+ JR

Steffie en de mislukte inbrekers

Steffie en de mislukte inbrekers

Steffie en de mislukte inbrekers

Meer weten...

Website 8+ JR

TypeTopia

TypeTopia

TypeTopia

Meer weten...

TV & Film 8+ JR

Te Leuk om waar te zijn

Te Leuk om waar te zijn

Te Leuk om waar te zijn

Meer weten...