Productie-detail

E.T.

E.T.

TV & Film VANAF 8 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
1 waarderingen

Elliot ontmoet een buitenaards wezen, E.T. Ze worden dikke vrienden, maar dan dreigt E.T. dood te gaan. Zal Elliot hem kunnen redden?

120 min. : Film op DVD. 6.

Beschrijving inhoud

Elliot is een eenzaam jongetje die samen met zijn broer, zusje en moeder woont. Op een dag hoort hij iets in de schuur, het blijkt een buitenaards wezen te zijn. Elliot schrikt zich dood, maar al snel komt hij erachter dat het wezen alleen maar vrienden wil zijn en noemt hij het E.T. Elliot moet E.T. wel geheim houden voor zijn moeder, omdat zij anders de politie zal waarschuwen. E.T. wil na een aantal dagen weer terug naar huis omdat hij ziek wordt. Elliot is met hem verbonden en wordt ook ziek. Zal E.T. ooit nog naar huis kunnen en zullen E.T. en Elliot nog beter worden?

Elliot wil E.T. verborgen houden voor zijn moeder en worstelt daardoor met verschillende gevoelens als teleurstelling, trots en blijdschap. Naast Elliot komen deze gevoelen ook voor bij zijn zusje en broer. De film kent redelijk heftige scènes. Zowel in de vorm van veel actie, wanneer Elliot met E.T. ontsnappen, als emotioneel wanneer E.T. lijkt dood te gaan. De film is Nederlands nagesynchroniseerd en er wordt snel gepraat. Ook is er een ondertitelde versie beschikbaar. Verder zit er humor in de film, voornamelijk beeldhumor. Bijvoorbeeld wanneer E.T. net bij Elliot in huis is en alles pakt, zoals de tandpasta die vervolgens overal zit.

Leeftijdsadvies

Deze film is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar. In de film gaat het veel over vriendschappen, dit sluit goed aan bij de leef- en belevingswereld van kinderen vanaf 8 jaar omdat ze hier steeds meer mee bezig zijn. Ook zullen zij het diepgaande karakter van Elliot begrijpen. Deze kinderen zullen de spannende momenten en actiescènes in de film niet meer als heel eng beschouwen en daarnaast vinden zij het interessant dat het verhaal zich afspeelt in een ander land met een andere cultuur. Vanaf 9 jaar kunnen kinderen ook de ondertiteling van de film volgen.

Jullie mening

Ook leuk

TV & Film 8+ JR

Het Klokhuis

Het Klokhuis

Het Klokhuis

Meer weten...

Podcast 8-12 JR

Leesbeesten en Luistervinken

Leesbeesten en Luistervinken

Leesbeesten en Luistervinken

Meer weten...

Website 8+ JR

TypeTopia

TypeTopia

TypeTopia

Meer weten...