Productie-detail

Escape from Planet Earth

Escape from Planet Earth

TV & Film VANAF 9 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
2 waarderingen

De aliens Scorch en zijn broer Gary verlaten hun planeet Baab en belanden op aarde. Zullen zij ooit weer naar huis terugkeren?

89 min. Rainmaker Entertainment. Ja.

Beschrijving inhoud

'Escape from planet earth' is een animatiefilm over slimme aliens die naar de aarde komen. Gary werkt voor de ruimtevaartorganisatie van de planeet Baab. Hij bedient onder andere het ruimteschip van zijn broer Scorch waarmee hij samenwerkt. Samen hebben zij al vele missies succesvol afgerond. Zo redden ze aan het begin van de film een groep baby’s die ontvoerd waren. Maar dan wil het hoofd van de ruimtevaartorganisatie dat Scorch, met hulp van Gary, naar ‘De donkere planeet’ (de aarde) gaat. Gary vindt dit veel te gevaarlijk. Scorch vindt dit onzin en gaat zonder de hulp van Gary in zijn eentje naar de aarde. Hier wordt hij al snel gevangengenomen. Gary krijgt spijt dat hij zijn broer niet geholpen heeft en vliegt hem achterna. Zal Gary zijn broer kunnen redden en zullen zij samen veilig terugkeren op Baab? 

Omdat Scorch gevaarlijke missies uitvoert, komt hij regelmatig in gevechten en achtervolgingen terecht. Deze film bevat daardoor veel scènes met snelle beelden. De gevechten zijn niet heftig. Door de sfeermuziek op de achtergrond leef je als kijker mee met de karakters. Gevoelens als teleurstelling, trots en blijdschap komen voorbij. De karakters die deze gevoelens beleven, zowel Gary als Scorch, zijn diepgaand en maken een psychologische verandering door in het verloop van de film. Zo denkt Scorch eerst dat hij het allemaal wel alleen aan kan, maar later beseft hij dat hij Gary nodig heeft. De film is in het Engels met Nederlandse ondertiteling. Verder zit er humor in de film, voornamelijk beeldhumor. Bijvoorbeeld als Scorch een foto samen met een slapend monster wil maken, en het monster ineens een hele harde boer laat. De film heeft een happy end, uiteindelijk worden alle problemen opgelost en leeft iedereen nog lang en gelukkig. 

Leeftijdsadvies

Escape from planet earth is geschikt voor kinderen vanaf 9 jaar. Zij zijn dan in staat de ondertiteling mee te lezen en te begrijpen. Het verhaal is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar. Zij kunnen meeleven met de diepgaande karakters van Gary en Scorch. Ook kunnen zij zich inleven in gevoelens van rechtvaardigheid, samenwerking en wederzijds respect. Daarbij zullen kinderen vanaf negen jaar de actiescènes niet meer eng vinden. 

Jullie mening

Ook leuk

TV & Film 9+ JR

X-Factor

X-Factor

X-Factor

Meer weten...

Boek 9-12 JR

Het verwoeste eiland

Het verwoeste eiland

Het verwoeste eiland

Meer weten...

TV & Film alle

Free Birds

Free Birds

Free Birds

Meer weten...