Productie-detail

Ernest & Célestine

Ernest & Célestine

TV & Film VANAF 7 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
1 waarderingen

Beren en muizen horen niet met elkaar om te gaan, maar voor Ernest & Célestine is dat heel anders!

80 min. : Bioscoopfilm. 6. : 13 december 2012.

Beschrijving inhoud

Beren wonen boven de grond, muizen er onder. Beiden zijn heel erg bang voor elkaar. Het kleine muisje Célestine woont onder de grond en heeft een groot talent voor tekenen. Helaas moet zij van de gemeenschap later tandarts worden en 's nachts met andere muisjes op pad om tanden van beren te halen. Als dit 's nachts een keer mis gaat en Célestine wordt opgesloten ontdekt de hongerige beer Ernest haar. Célestine helpt Ernest aan eten, hierdoor wordt ze niet opgegeten. Deze afspraak is een begin van een vriendschap tussen muis en beer die door de omgeving niet wordt geaccepteerd.

De animatie is oorspronkelijk Frans en gebaseerd op de boeken van Gabrielle Vincent. De animatie is getekend en lijkt op de tekeningen in een prentenboek. Van veraf zijn de lijnen wat vager waardoor er iets abstracter beeld ontstaat. De kleuren zijn veelal zacht. Veel momenten worden ondersteund door de muziek van een cellist. Er wordt een kritische noot gemaakt naar de maatschappij. Zo is er een berenfamilie die een snoepzaak en een tandenwinkel heeft, hierop zegt de vader: "om rijk te worden moet je andersmans tanden ziek maken".

Leeftijdsadvies

De film is geschikt vanaf ongeveer 7 jaar. Voor deze leeftijd kunnen hoofdpersonen in verhalen eigenlijk geen slechte dingen doen, dit doen Ernest & Célestine wel (ze stelen) ook al is het misschien wel gerechtvaardigd. Dit moet je wel kunnen inzien als kijker. Verder draait de film over vooroordelen, gevoel voor rechtvaardigheid ontwikkelt zich bij een 7-jarige. De beelden zijn wel zacht, hierdoor zullen ze de jongere kijker aanspreken al zullen zij de boodschap niet geheel begrijpen.

Bijzonderheden

Ernest & Célestine was de openingsfilm tijdens Cinekid 2012

Trailer

 

Jullie mening

Ook leuk

App 7+ JR

Squla Familiebordspel

Squla Familiebordspel

Squla Familiebordspel

Meer weten...

Game 7+ JR

Viva Piñata

Viva Piñata

Viva Piñata

Meer weten...

TV & Film 7+ JR

De Gelaarsde Kat 3D

De Gelaarsde Kat 3D

De Gelaarsde Kat 3D

Meer weten...