Productie-detail

Erik of het klein insectenboek

Erik of het klein insectenboek

TV & Film VANAF 6 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
0 waarderingen

In Erik of het Klein Insectenboek bereidt de tienjarige Erik Pinksterblom zich op een wel heel bijzondere manier voor op zijn spreekbeurt over insecten.

20 min. : Zapp. 6. : Afleveringen zijn terug te kijken via Uitzending Gemist.

Beschrijving inhoud

In de tv-serie 'Erik of het Klein Insectenboek' zien we het avontuur van de tienjarige Erik Pinksterblom. Iedereen in de klas moet een spreekbeurt houden maar Erik stelt het steeds uit. De juffrouw vindt het nu welletjes en de volgende dag moet Erik dan toch echt zijn spreekbeurt houden. Erik wil in zijn spreekbeurt over insecten gaan vertellen. Die middag gaat Erik naar zijn opa waar hij blijft logeren. Wanneer Erik 's avonds een kijkje op de zolder van zijn opa gaat nemen, vindt hij een mooi schilderij, De Wollewei genoemd. Wanneer de betovergrootmoeder van Erik per ongeluk tot leven komt, begint er een spannend avontuur. Erik wordt omgetoverd tot een heel klein mensje en komt in het landschap van het schilderij terecht. Daar komt hij veel insecten tegen en met de hulp van zijn insectenboek komt Erik samen met zijn nieuwe vrienden (en ook vijanden) veel te weten over het doen en laten van insecten. De volgende dag brengt Erik het schilderij mee naar zijn school en geeft dan een spetterende spreekbeurt.

Erik is een jongen die veel moeite heeft met het verwerken van de dood van zijn vader. In de klas is hij een dromerige jongen. Hij is niet zo'n populaire jongen in de klas en hij wordt ook een beetje gepest omdat hij zo verliefd is op zijn klasgenootje Rosalie. Je ziet hem door de verschillende afleveringen heen een ontwikkeling doormaken. Zijn insectenavontuur lijkt een positieve uitwerking op hem te hebben. Dit zie je vooral terug in de laatste aflevering. Erik is er nu wel van overtuigd dat hij een spreekbeurt kan houden en doet dit dan ook ontzettend goed. Iedereen in de klas is enthousiast. En wanneer na schooltijd Rosalie gepest wordt, durft Erik de pestkop aan te pakken. Erik lijkt ook beter om te kunnen gaan met de dood van zijn vader; wanneer hij op weg is naar huis stopt zijn opa op zijn verzoek zodat ze bij het graf van zijn vader kunnen kijken.

Leeftijdsadvies

Erik of het Klein Insectenboek sluit aan op de belevingswereld van kinderen vanaf zes jaar. De hoofdrolspeler Erik is een dynamisch karakter die een ontwikkeling doormaakt. Dit is een belangrijk aspect van deze serie. Ook zijn er verschillende bijrollen in de serie aanwezig. Er worden onbekende woorden gebruikt die ook uitgelegd worden waardoor Erik of het Klein Insectenboek naast amuserend ook leerzaam is. Het beeld is gedetailleerd en er zijn wisselingen van point of view. Het eind van elke aflevering heeft een eenvoudige cliffhanger.

Jullie mening

Ook leuk

Boek 6+ JR

Wiplala en Wiplala weer

Wiplala en Wiplala weer

Wiplala en Wiplala weer

Meer weten...

TV & Film 6+ JR

Max & Co

Max & Co

Max & Co

Meer weten...

TV & Film 6+ JR

Fanboy en Chum Chum

Fanboy en Chum Chum

Fanboy en Chum Chum

Meer weten...