Productie-detail

Epic 3D

Epic 3D

TV & Film VANAF 9 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
11 waarderingen

Wanneer de zeventienjarige M.K. op magische wijze in de wereld van het Bladervolk belandt, gaat er een nieuwe wereld voor haar open.

104 min. 6.

Beschrijving inhoud

De 3D animatiefilm Epic gaat over het zeventienjarige meisje Mary Katherine (M.K.). Ze gaat terug naar haar vader om bij hem te komen wonen, maar eigenlijk wil ze niet. Ze heeft namelijk niet zo goed contact met hem. Dit komt doordat haar vader gelooft dat er een volk in de bossen leeft en hij de hele tijd op zoek is naar dit volk. Het probleem is alleen dat nog nooit iemand dit volk heeft gezien! Wanneer het hondje Ozzie op een gegeven moment uit het huis van haar vader ontsnapt, gaat M.K. er snel achteraan. In het bos ontmoet M.K. het Bladervolk en op magische wijze belandt ook zij in hun wereld. Ze doet er alles aan om weer terug te keren naar de normale wereld, maar dit blijkt niet zo gemakkelijk. Eerst moet ze samenwerken met het Bladervolk om te vechten tegen de kwaadaardige Boggans.

Epic is een spannende animatiefilm. In de film moet het Bladervolk tegen de Boggans vechten. Hoewel er in de film veel wordt gevochten, is er geen bloed te zien. Wel vechten de Boggans en het Bladervolk met wapens. Zo gebruiken zij pijl en boog, zwaarden en stokken. Ook zitten er veel spannende scènes in de film. Doordat het Bladervolk heel klein is, zijn dingen die wij klein vinden juist heel groot. Zo vliegen zij op vogels en vleermuizen. De muziek zorgt er voor dat sènes waarin gevochten wordt, of waarin grote dieren op hen afkomen, nóg spannender worden. De wereld waarin de film zich afspeelt is heel erg herkenbaar. Het speelt zich namelijk af in het bos. Maar doordat het Bladervolk erg klein is, wordt de wereld wel echt een fantasiewereld. Het Bladervolk en de Boggans zijn fantasiefiguren en alles wordt anders afgebeeld omdat zij zo klein zijn. De film bevat een aantal grappige momenten. Deze komen vooral van de pratende slakken Mub en Grub. Met zijn tweeën maken zij veel grapjes, bijvoorbeeld wanneer zij in een scène allerlei gekken bekken trekken. Naast de grappige scènes zitten er in de film ook enkele scènes die te maken hebben met leven en dood. 

Leeftijdsadvies

Mediasmarties heeft de Engelse versie van de film gekeken en daarin kwamen een paar moeilijke woorden voor (ecosysteem, zonnewende, etc.). De Nederlandse versie van de film zal zulke woorden ook bevatten. Deze moeilijke worden worden in de film wel uitgelegd waardoor ze voor wat oudere kinderen niet lastig zullen zijn. Jongere kinderen zullen het verhaal, dat grotendeels draait om het ecosysteem, waarschijnlijk moeilijker volgen. Om de film daarom in zijn geheel te volgen, zul je ongeveer negen jaar moeten zijn. Op deze leeftijd kijken kinderen ook al wat kritischer naar geweld. Zij zullen de vechtpartijen tussen het Bladervolk en de Boggans beter kunnen plaatsen. Zij zullen daarom beter beoordelen wie goed is en wie slecht is en waarom er gevochten wordt. Negenjarigen vinden karakters in films het interessants wanneer zij minstens even oud zijn als zijzelf. Het karakter M.K., die zeventien is, zal hen daarom meer aanspreken dan jongere kinderen.

Leeftijdsadvies: Vanaf 9 jaar

Trailer

Jullie mening

Ook leuk

TV & Film alle

Free Birds

Free Birds

Free Birds

Meer weten...

TV & Film 9+ JR

Retourtje Israël

Retourtje Israël

Retourtje Israël

Meer weten...

Website 9+ JR

Kennisnet Kids - Mediawijsland

Kennisnet Kids - Mediawijsland

Kennisnet Kids - Mediawijsland

Meer weten...

Kleurplaten!

Kleur hier je favoriete televisiekarakter.
Start met kleuren