Productie-detail

Engels met Raaf

Engels met Raaf

TV & Film VANAF 6 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
9 waarderingen

Leer Engelse woordjes als Raaf zijn neef Raven uit Engeland op bezoek krijgt.

10 min. : Zapp. AL. : Afleveringen zijn terug te kijken via Uitzending Gemist (zie bijgevoegde link). Ja.

Beschrijving inhoud

“Engels met Raaf” is een educatieve magazine waarin het karakter Raaf, de grappige vogel uit een ander educatief programma: “Huisje boompje beestje”, zijn neef Raven uit Engeland op bezoek heeft. Raaf begroet de kijkers in het Nederlands en vertelt waar hij en Raven mee bezig zijn. Raven haakt daar op in door enkele woorden in het Engels te herhalen. Vervolgens gaan ze in het Engels verder. Ze spelen spelletjes als “ik zie ik zie wat jij niet ziet” of “ik ga op reis en ik neem mee”. Het buurmeisje van Raaf, Rose laat van alles zien. Bijvoorbeeld wat ze in haar laatje op school heeft of dat ze verstoppertje speelt. Raaf en Raven gaan het spel zelf ook spelen. Zo worden de woorden herhaald. Aan het eind zegt Raaf “dag” in het Nederlands.

In de afleveringen wordt geen Nederlands gesproken, behalve bij het begroeten en aan het eind. Er wordt gebruik gemaakt van veel herhaling van de Engelse woorden in de spelletjes. Na het spelletje worden de woorden en de beelden nog een keer herhaald door een voice-over. Ook wordt er een liedje gezongen dat iedere aflevering terug komt maar nu met nieuwe woorden. Iedere aflevering wordt er een ander thema behandeld met bijpassende woorden. Diverse thema’s die aan bod komen zijn: school, dierentuin, winkelen en spelen. Iedere aflevering duurt ongeveer 10 minuten.

Leeftijdsadvies

Deze educatieve magazine is vooral geschikt voor kinderen van 6 tot 8 jaar omdat zij nog in de taalgevoelige periode zitten en het Engels daarom snel zullen oppikken. Ook zullen ze Raaf herkennen uit het programma “Huisje boompje beestje”. Kinderen in deze leeftijd herkennen de spelletjes die door Raaf en Raven gespeeld worden en zullen op deze manier de Engelse woorden ook beter begrijpen. Jongere kinderen zullen daar meer moeite mee hebben omdat ze de context ook minder goed begrijpen.

Jullie mening

Meer van Raaf

TV & Film 6+ JR

Rekenen met Raaf

Rekenen met Raaf

Rekenen met Raaf

Meer weten...

Ook leuk

TV & Film 6+ JR

Totally Spies

Totally Spies

Totally Spies

Meer weten...

TV & Film 6+ JR

De IJslandbende

De IJslandbende

De IJslandbende

Meer weten...

TV & Film 6+ JR

The Cat in the Hat

The Cat in the Hat

The Cat in the Hat

Meer weten...