Productie-detail

Energy Survival

Energy Survival

TV & Film VANAF 9 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
17 waarderingen

Vijf Nederlandse teams moeten zien te overleven in Noorwegen? Wie wint deze wedstrijd?

25 min. : Zapp. AL. : Aflevering zijn terug te kijken via Uitzending Gemist (zie link).

Beschrijving inhoud

In Energy survival strijden vijf Nederlandse teams tegen elkaar. Ze moeten in de natuur van Noorwegen zien te overleven. Daarnaast moeten ze elke aflevering opdrachten uitvoeren en vragen beantwoorden die met energie en het besparen ervan te maken hebben. Elke aflevering heeft een thema, bijvoorbeeld zonne-energie, waterkracht of spierkracht. De opdrachten en vragen die ze krijgen, sluiten aan op dit thema. Zo moeten de teams bijvoorbeeld een zonnepaneel in elkaar zetten om energie op te wekken. Als ze dat goed doen is de energie in een volgende opdracht weer te gebruiken. Bijvoorbeeld om houtblokken te zagen met een elektrische zaag. Als de energie op is, moeten ze met de hand verder. Elke opdracht moet zo snel mogelijk afgerond worden. Aan het eind van een aflevering moeten de twee minst goede teams van die aflevering nog een laatste spel tegen elkaar spelen. Het minst goede team valt af. Door speciale opdrachten kan een team ook weer terugkeren in de strijd. Uiteindelijk komt er een winnaar. Zij zijn het team dat het meest over energie en energiebesparing weet en mogen tegen andere landen strijden in de internationale finale, waarin ze soortgelijke opdrachten moeten uitvoeren.

Een aflevering van Energy survival begint met een voice-over. Deze stem vertelt in het kort wat er in de vorige aflevering gebeurd is. De hoofdpersonen zijn allemaal kinderen die in groep 8 van de basisschool zitten. Er wordt gebruik gemaakt van realistische beelden, alles wat je ziet is echt gebeurt. Er worden geluiden en muziek toegevoegd om het extra spannend te maken als de teams een opdracht uitvoeren. Het taalgebruik is erg vlot, vooral als de teams proberen om een goede tijd neer te zetten tijdens het uitvoeren van de opdrachten. Ook het beeldtempo ligt daardoor hoog. Als de teams een vraag moeten beantwoorden, verschijnt deze ook onderin beeld, evenals de tijd tijdens het uitvoeren van een opdracht. Energy survival is een zeer leerzaam programma. Kinderen leren hoe ze energie kunnen besparen, maar bijvoorbeeld ook op welke manieren je zelf energie kunt opwekken.

Leeftijdsadvies

Energy Survival is geschikt voor kinderen vanaf 9 jaar omdat het programma een hoge realiteitswaarde heeft en gaat over het milieu. Vanaf deze leeftijd kunnen de kinderen door dit programma begrijpen wat energie en energiebesparing is en er van leren. Ze kunnen alle woordsoorten begrijpen en een hoger spreektempo volgen. Hun leeftijd ligt dicht bij die van de hoofdpersonen.

Bijzonderheden

Energy Survival is genomineerd geweest voor de Gouden Stuiver 2011 en wordt mede mogelijk gemaakt door het Vereniging Klimaatverbond Nederland.

Jullie mening

Ook leuk

TV & Film 9+ JR

Heksen bestaan niet

Heksen bestaan niet

Heksen bestaan niet

Meer weten...

TV & Film 9+ JR

Leven tussen twee huizen: Renée

Leven tussen twee huizen: Renée

Leven tussen twee huizen: Renée

Meer weten...

TV & Film 9+ JR

Monster House

Monster House

Monster House

Meer weten...