Productie-detail

Enchanted

Enchanted

TV & Film VANAF 8 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
19 waarderingen

Sprookjesprinses Giselle wordt door de gemene stiefmoeder verbannen uit sprookjesland Andalasia en komt terecht in New York.

107 min. : Film op DVD. 6.

Beschrijving inhoud

De familiefilm Enchanted begint als animatie in sprookjesland Andalasia. De sprookjesprinses Giselle is op zoek naar een leuke prins. Zodra ze prins Edward heeft ontmoet en met hem wil trouwen, steekt zijn boze stiefmoeder daar een stokje voor. Zij verbant Giselle via een magische poort naar de echte wereld. Zij moet haar droomprins dus achterlaten en komt terecht in New York. Vanaf dit moment is de film geen animatie meer. In New York ontmoet Giselle een advocaat die haar helpt zoeken naar Andalasia. Samen beleven ze van alles, en leren ze steeds meer over hoe je de wereld ook anders kunt zien. Edward doet er ondertussen alles aan om Giselle terug te vinden, met behulp van eekhoorntje Pip. Als hij haar uiteindelijk heeft gevonden, probeert de boze stiefmoeder Giselle te vergiftigen. Met behulp van al haar vrienden verslaat Giselle de boze stiefmoeder. Maar wil ze nog wel terug naar Andalasia?

De film bestaat dus uit fictie en non-fictie. Aan het begin van de film is er een voice-over, daarna is de communicatie door middel van dialogen. Er wordt snel gesproken en er komen af en toe moeilijke woorden voor. Deze zijn niet van belang om het verhaal te kunnen volgen.  In de film worden veel vrolijke liedjes gezongen, deze liedjes bevatten af en toe rijm.

Leeftijdsavies

De film is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar. Vanaf deze leeftijd beginnen kinderen diepere relaties en gevoelens te begrijpen. Ook kunnen zij omschakelen van de sprookjeswereld naar de echte wereld. Verder zullen zij de stukken die gezongen worden ook goed snappen, waardoor de film beter te begrijpen is.

Trailer

Bijzonderheden

Je kunt de spreektaal op de DVD instellen in Nederlands of Engels. Als je de film in het Engels kijkt kun je gebruik maken van de Nederlandse ondertiteling. De Nederlandse stemmen worden ingesproken door ander andere Chantal Janzen, Sebastiaan Labrie en René van Kooten.

Jullie mening

Ook leuk

TV & Film alle

Free Birds

Free Birds

Free Birds

Meer weten...

TV & Film 8+ JR

Winx Club - Magisch Avontuur 3D

Winx Club - Magisch Avontuur 3D

Winx Club - Magisch Avontuur 3D

Meer weten...

Website 8+ JR

Joods Historisch Kindermuseum

Joods Historisch Kindermuseum

Joods Historisch Kindermuseum

Meer weten...

Kleurplaten!

Kleur hier je favoriete televisiekarakter.
Start met kleuren