Productie-detail

Efteling TV: TiTaToverfeest

Efteling TV: TiTaToverfeest

TV & Film VANAF 4 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
11 waarderingen

Tika en Kwark nemen je mee op avontuur in het luchtkasteel en daarbuiten.

15 min. : RTL Telekids. AL.

Beschrijving inhoud

In "Titatoverfeest" beleven Tika en Kwark allerlei avonturen in hun luchtkasteel of buiten, samen met een groepje kinderen. Het programma bestaat uit verschillende onderdelen. De onderdelen komen in de verschillende afleveringen steeds weer terug, al bestaat niet elke aflevering uit precies dezelfde onderdelen. Zo zijn er stukjes met Broer en Geel, twee poppen op een bank in het luchtkasteel. Geel heeft vaak allerlei ideeën, maar Broer wil meestal niet meedoen. Zo wil hij bijvoorbeeld dansen of verven. Ook houdt Geel van moppen vertellen. Een ander onderdeel is ‘de knutselkist’. Tika en Kwark zeggen een toverspreuk waardoor de kist opengaat en ze stap voor stap iets knutselen. Een ander element heeft de naam ‘spelen’, waarin Kwark allerlei dingen doet met een groepje kinderen, zoals een speurtocht, verstoppertje spelen of liedjes zingen. Nog een aantal onderdelen zijn ‘Toveren’ waarin Kwark iets tovert voor Tika, ‘Daar gaan we’, waarin Tika en Kwark in een attractie in de Efteling gaan of de ‘Titatuttafel’ waarin Tika echte meidendingen gaat doen met wat kinderen, zoals parfum maken. In veel onderdelen moet er getoverd worden, bijvoorbeeld om de dingen te toveren die ze nodig hebben. Elke aflevering eindigt met een lied van Tika en een aantal kinderen die vanaf allerlei plaatsen in de Efteling zwaaien en gedag zeggen.

Tika en Kwark zijn de hoofdpersonen en in elke aflevering zijn er weer andere kinderen bij hen in het luchtkasteel. Er wordt redelijk vlot gesproken, maar er worden geen moeilijke woorden gebruikt. Het is een combinatie van poppenspel en realistische beelden. Tussen de verschillende onderdelen in een aflevering komt even het luchtkasteel in beeld zodat de kijker weet dat er een nieuw onderdeel komt. Bepaalde elementen komen elke aflevering weer terug. Zo zijn de liedjes en toverspreuken altijd hetzelfde. Er wordt veel gebruik gemaakt van muziek. Zo begint en eindigt elke aflevering met een lied, gezongen door Tika. Het programma bevat ook humor, voornamelijk in de stukjes van de poppen Broer en Geel. De ideeën van Geel lopen vaak uit de hand. Zo valt hij nog wel eens achterover van de bank waar hij op zit. Ook vertelt Geel vaak een mop of raadsel. Een voorbeeld daarvan is: Wat is zwart/wit en springt op en neer? Antwoord: een springuin.

Leeftijdsadvies

Titatoverfeest is geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar omdat ze vanaf deze leeftijd alle woordsoorten begrijpen en het spreektempo kunnen volgen. Daarnaast zijn de kinderen in het programma ook ongeveer 5 jaar en ouder. Ook bevat het programma elementen die steeds weer terugkeren, wat de kijker structuur biedt. Verder is dit programma een magazine, wat ook goed aansluit bij deze leeftijd. Misschien zullen kinderen op deze leeftijd nog niet alle mopjes en raadsels van Geel begrijpen, maar dat is niet noodzakelijk om het programma te volgen. Bovendien geloven deze kinderen nog erg in magie en toveren.

Bijzonderheden

Gemiste afleveringen van "Titatoverfeest" zijn te bekijken via RTL gemist. Hier is echter wel reclame te vinden en programma's die minder geschikt zijn voor kinderen.

Jullie mening

Ook leuk

Boek 4+ JR

Een, twee, drie... ik kom!

Een, twee, drie... ik kom!

Een, twee, drie... ik kom!

Meer weten...

TV & Film 4+ JR

Sprookjes van Klaas Vaak

Sprookjes van Klaas Vaak

Sprookjes van Klaas Vaak

Meer weten...

TV & Film 4+ JR

De Freggels

De Freggels

De Freggels

Meer weten...