Productie-detail

Dus ik ben JR.

Dus ik ben JR.

TV & Film VANAF 11 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
4 waarderingen

Filosofie saai? Niet bij Dus ik Ben JR. In dit tv-programma denken kinderen na over grote vragen uit hun dagelijks leven.

11 min. : Zapp (Nederland 3).

Beschrijving inhoud


Filosofie saai? Niet bij Dus ik Ben JR. In de juniorversie van 'Dus ik Ben´ stuurt denkpiloot Borre (11 jaar) vanuit een space-achtig denklaboratorium een denktank van dertien kinderen aan. De kinderen denken na over grote vragen uit hun dagelijks leven:´Waarom is kunst kunst? Waarom staan er alleen leuke dingen op social media? Hoe ben ik mezelf?´ Samen proberen ze elke aflevering een antwoord te krijgen op een filosofisch vraagstuk. De kinderen praten en discussiëren met elkaar en gaan op onderzoek uit. Hulp-filosoof Stine Jensen helpt ze een handje door meer informatie te geven, de juiste vragen te stellen, en de kinderen zo naar een antwoord te leiden.


Het programma is modern vormgegeven en de kijker wordt steeds verrast met een nieuw technologisch snufje. Het denklaboratorium van Borre ziet eruit als de binnenkant van een space schip. Hij praat met de kinderen via een groot videoscherm, waarop ze allemaal via een eigen camera te zien zijn. Elke aflevering wordt er een kind naar een plek gestuurd om onderzoek te doen. Daar stelt het kind vragen aan een deskundige. Als een van de kinderen iets niets snapt, wordt dat meteen gezegd. De uitleg van Stine wordt altijd ondersteund in beeld met afbeeldingen en tekst. Er is geen interactie mogelijk met de kijker.


Leeftijdsadvies


De serie is geschikt voor kinderen vanaf 11 jaar. Het is een interessant programma voor een kind dat doordenkt en vragen heeft over het leven. In eerste instantie klinkt Dus ik Ben JR als een ingewikkeld programma. Toch maakt de vorm en de manier waarop de kinderen geholpen worden een antwoord te vinden op hun vraag het een vermakelijk programma. Wel soms met zware thema´s als de dood.

Jullie mening

Ook leuk

TV & Film 11+ JR

Sportik

Sportik

Sportik

Meer weten...

TV & Film 11+ JR

Afblijven

Afblijven

Afblijven

Meer weten...

Boek 11+ JR

De Kronieken van de kroon II - Koning op de Vlucht

De Kronieken van de kroon II - Koning op de Vlucht

De Kronieken van de kroon II - Koning op de Vlucht

Meer weten...