Productie-detail

Dunderklumpen

Dunderklumpen

TV & Film VANAF 4 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
1 waarderingen

De eenzame tovertrol Dunderklumpen steelt de knuffels van Camilla. Jens heeft alles gezien en zet de achtervolging in.

85 min. AL.

Beschrijving inhoud

In de Zweedse kinderfilm Dunderklumpen gaat de eenzame tovertrol Dunderklumpen op zoek naar vriendjes. Hij is namelijk erg eenzaam. Dunderklumpen klimt door het openstaande slaapkamerraam van het slapende meisje Camilla en steelt haar knuffels. Omdat Dunderklumpen toverkrachten heeft, kan hij de knuffels tot leven wekken als hij ze aanraakt. Net voordat Dunderklumpen met de knuffels weg wil gaan, ziet hij een schatkistje van Camilla liggen. Dunderklumpen besluit ook het kistje mee te nemen. Dunderklumpen denkt rustig weg te kunnen gaan, maar het broertje van Camilla heeft alles gezien. Snel gaat het broertje Jens achter Dunderklumpen aan. Omdat het midzomernacht is gaat de zon in Zweden die avond niet onder. De vader van Jens vergeet daarom dat het allang bedtijd is voor Jens. Wanneer hij op zoek gaat naar Jens ziet hij dat Jens achter Dunderklumpen aan is gegaan. Snel gaat de vader achter Jens en Dunderklumpen aan.

De film is een mengvorm van animatie en realistische beelden. De natuur, Camilla, Jens en de ouders van Jens zijn te zien als realistische beelden, maar Dunderklumpen en de tot leven gewekte knuffels zijn getekend. Dit geeft een leuke afwisseling in beeld. Doordat de film zich afspeelt in Zweden tijdens een midzomer nacht zijn er veel mooie beelden van Zweden te zien. Ook zie je alles heel goed doordat de zon niet onder gaat. Dat de natuur in Zweden betoverend is, zie je al gauw terug. Dunderklumpen en zijn nieuwe vriendjes ontmoeten namelijk een bewegende berg, een aantal dieren en een pratend huis. 

Leeftijdsadvies

De hele film speelt zich af in de natuur. Kinderen vanaf vier jaar vinden de natuur al een belangrijk deel van hun leefomgeving. Daardoor zullen zij zich ook steeds meer interesseren in de natuur in media. Vooral het natuurverschijnsel 'middernachtzon' tijdens de midzomer nacht zullen ze interessant vinden. In de film wordt ook uitgelegd wat dit inhoudt, namelijk dat de zon 's nachts niet ondergaat. Wat kinderen verder aan zal spreken in Dunderklumpen zijn de vele liedjes die de personages zingen. Vaak hebben deze liedjes ook een verhelderend effect. Zo wordt er in een liedje uitgelegd waarom Dunderklumpen zo eenzaam is. Dit maakt de film geschikt voor kinderen met een jonge leeftijd. De thema's die behandeld worden zoals eenzaamheid, vriendschap en natuur zijn daarnaast thema's waarin vierjarigen zich al in verdiepen. Ook worden de beweegredenen van de personages in de film uitgelegd. Zo wordt bijvoorbeeld uitgelegd waarom Dunderklumpen de knuffels steelt. Ten slotte is de combinatie van animatie en realistische beelden iets wat kinderen erg leuk zullen vinden. Dit creeërt namelijk een herkenbare, maar toch fantasievolle wereld.

Leeftijdsadvies: Vanaf 4 jaar

Opmerking

De vader van Camilla en Jens wordt gespeeld door Beppe Wolgers. Beppe Wolgers is vooral bekend geworden door zijn rol als vader van Pippi Langkous.

Jullie mening

Ook leuk

TV & Film 4+ JR

Snoopy en Charlie Brown: De Peanuts Film

Snoopy en Charlie Brown: De Peanuts Film

Snoopy en Charlie Brown: De Peanuts Film

Meer weten...

TV & Film 4+ JR

Laura's Ster

Laura's Ster

Laura's Ster

Meer weten...

Game 4+ JR

Kabouter Plop - Sneeuwballen

Kabouter Plop - Sneeuwballen

Kabouter Plop - Sneeuwballen

Meer weten...

Kleurplaten!

Kleur hier je favoriete televisiekarakter.
Start met kleuren