Productie-detail

Dummie de Mummie

Dummie de Mummie

TV & Film VANAF 8 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
13 waarderingen

Na een stevige onweersbui vindt Goos een mummie bij zijn huis. Waar komt hij vandaan?

90 min. 2014-10-09 00:00:00. Dutch FilmWorks. 6.

Kenmerken

  • Bioscoop
  • 90 minuten
  • Familiefilm
  • Vlot taalgebruik
  • Geschiedenis, vriendschap, familie

Beschrijving inhoud

Goos woont samen met zijn vader op het Nederlandse platteland. Na een stevige onweersbui vindt hij een mummie bij zijn huis. Hij noemt hem Dummie. Dummie de Mummie is de zoon van de Egyptische farao en al 4000 jaar dood. Vader en Goos besluiten Dummie thuis te houden, maar niemand mag dat weten! Dummie gaat wel met Goos mee naar school. Daar zeggen ze dat Dummie het neefje van Goos is en hij in verband gewikkeld zit omdat hij verbrand is. Dummie vindt het heel leuk op school en Goos wordt beste vrienden met hem. Maar dan raakt Dummie zijn scarabee kwijt. Zonder dit Egyptische medaillon kan hij niet leven. Goos besluit Dummie te redden. Hij wil niet dat Dummie hem verlaat, net als zijn moeder heeft gedaan toen hij drie was. Hij gaat op zoek naar de scarabee!

Dummie de Mummie is een vrolijke film over vriendschap, leven en dood en het oplossen van problemen. Daarnaast is het lichtelijk educatief omdat met Dummie verwezen wordt naar het oude Egypte. Er komt humor in voor aan de hand van grappig geschoten beelden. De felle kleuren in kleding en decor maken het beeld vrolijk. Achtergrondmuziek zorgt voor versterking van de sfeer. Er wordt vlot gesproken en af en toe komen er moeilijke woorden in voor als 'scarabee' en 'tolerant'. Deze worden niet uitgelegd, maar aan de hand van de beelden kan de kijker snappen wat er wordt bedoeld. Er zijn veel dialogen met veel tekst. Dummie praat in makkelijk (maar niet perfect) Nederlands, omdat hij in het verhaal Nederlands leert.

Leeftijdsadvies

Deze film is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar. Vanaf deze leeftijd raken kinderen geïnteresseerd in geschiedenis. Deze film verwijst naar het oude Egypte. Daarnaast kunnen kinderen van 8 diepe vriendschappen en relaties begrijpen. Goos en Dummie bouwen een goede vriendschap op en de film gaat ook over de familierelaties tussen Goos, zijn vader en overleden moeder. Bovendien zijn er veel dialogen met veel tekst en komen enkele moeilijke woorden in de film voor die kinderen jonger dan 8 niet zullen begrijpen.

Jullie mening

Ook leuk

TV & Film 8+ JR

Prof. Dr. Testkees

Prof. Dr. Testkees

Prof. Dr. Testkees

Meer weten...

Game 8+ JR

Rolit tegen Sinterklaas

Rolit tegen Sinterklaas

Rolit tegen Sinterklaas

Meer weten...

App 8+ JR

Topo Nederland

Topo Nederland

Topo Nederland

Meer weten...