Productie-detail

DuckTales

DuckTales

TV & Film VANAF 5 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
29 waarderingen

De rijke Dagobert Duck moet passen op zijn neefjes Kwik, Kwek en Kwak.

22 min. : Disney XD. AL.

Beschrijving inhoud

DuckTales is een animatieserie gebaseerd op de stripverhalen van Donald Duck. De animatieserie gaat vooral over de rijke Dagobert Duck en zijn neefjes Kwik, Kwek en Kwak. Omdat Donald Duck bij de marine is gegaan heeft hij zijn neefjes ondergebracht bij zijn oom Dagobert. Dagobert Duck is al op leeftijd en heeft een pakhuis vol met geld waar hij graag in zwemt. De neefjes zien er identiek uit, met uitzondering van de kleur van hun kleding: Kwik draagt een rood shirt, Kwek een blauwe en Kwak een groene. Omdat Dagobert zoveel geld heeft liggen er altijd schurken op de loer. Zijn grootste vijanden zijn de heks Zwarte Magica, Govert Goudglans, een oudere man die erg op Dagobert lijkt, en de Zware Jongens, een stel broers die vaak in de gevangenis zitten, ontsnappen maar altijd weer gepakt worden. Omdat Dagobert altijd op zoek is naar meer geld en er altijd op zijn geld wordt gejaagd komen hij en zijn neefjes vaak in allerlei avonturen terecht. Mevrouw Baktaart is de oppas van Kwik, Kwek en Kwak en woont samen met haar nichtje Lizzy bij Dagobert en de neefjes in huis.

DuckTales bevat veel humor en actie. Op de vele reizen die Dagobert en zijn neefjes maken gebeurt er van alles en dit levert regelmatig snelle beelden op. Deze scènes met veel actie worden ondersteund door spannende muziek waardoor het verhaal wordt versterkt en het extra spannend wordt. Tijdens de vele reizen die Dagobert en zijn neefjes maken komen er regelmatig leerzame feitjes voorbij. Zo zijn er afleveringen over een aardbeving, over buitenaards leven in Australië en over het oude Schotland, waar oom Dagobert vandaan komt. Er gebeuren ook vaak grappige dingen, zo laten de Zware Jongens zich vaak op een domme manier door de politie pakken, wat tot grappige situaties leidt. Ook Turbo McKwek zorgt voor veel grappige momenten. Hij vliegt met van alles en nog wat maar stort altijd neer.

Leeftijdsadvies

DuckTales is een animatieserie die voor zowel jonge als oudere kinderen leuk is om naar te kijken. Kinderen vanaf 5 jaar zullen de verhaallijnen en de personages kunnen volgen en onderscheid kunnen maken tussen de hoofdrollen en de bijrollen. Wat oudere kinderen en volwassenen zullen vooral de scènes met actie en humor leuk vinden om naar te kijken en ook de leerzame feitjes over verre landen interessant vinden.

Jullie mening

Ook leuk

TV & Film 5+ JR

George van de Jungle

George van de Jungle

George van de Jungle

Meer weten...

TV & Film 5+ JR

De Club van Sinterklaas

De Club van Sinterklaas

De Club van Sinterklaas

Meer weten...

Website 5+ JR

Playmobil

Playmobil

Playmobil

Meer weten...

Kleurplaten!

Kleur hier je favoriete televisiekarakter.
Start met kleuren