Productie-detail

Droomland

Droomland

TV & Film VANAF 8 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
10 waarderingen

Hertog Theseus is ernstig ziek. Helena gaat naar het dromenrijk op zoek naar de enige die haar vader kan genezen: elfenkoningin Titania.

82 min. : Film op DVD. 6.

Beschrijving inhoud

De animatie "Droomland" draait om hoofdpersoon Helena, een nuchter en doortastend meisje van een jaar of 15. Haar vader is hertog Theseus, een dromer die werkt aan een onmogelijk bouwwerk: een paleis zonder pilaren. Wanneer hij ernstig ziek wordt, gaat Helena die niet in sprookjes gelooft, toch naar het dromenrijk op zoek naar de elfenkoningin Titania, de enige die haar vader kan genezen. Ze wordt vergezeld door Lysander, de jonge klusjesman van haar vader en door de onbetrouwbare bankier van haar vader, Demetrius, die om haar vriendschap strijden. In het dromenrijk ontmoet ze koning Oberon, het trolletje Puck, feeën en heksen.

Het taalgebruik is snel en gevat, het beeldtempo is hoog. De slechterik is duidelijk herkenbaar. De animatie is in een bijzondere stijl gemaakt, deels realistisch, deels stripachtig, deels sprookjesachtig. De verhaallijn is niet altijd gemakkelijk te volgen, maar het is een vrolijke film met een positieve boodschap: ‘Geloof in je droom’. Het verhaal is geïnspireerd op het toneelstuk van William Shakespeare, ‘Een midzomernachtsdroom’.

Leeftijdsadvies

De animatiefilm "Droomland" is geschikt voor kinderen vanaf ongeveer 8 jaar. Het verhaal is lang en door het gebruik van humor en ironie niet altijd gemakkelijk te volgen. Magie en het thema dromen past wel weer bij kinderen met een lagere leeftijd. De liedjes maken het geheel weer toegankelijker.

Bijzonderheden

Stemmen worden onder andere ingesproken door Kim-Lian van der Meij en Tygo Gernandt.

Jullie mening

Ook leuk

Website 8+ JR

Kinderen voor Kinderen

Kinderen voor Kinderen

Kinderen voor Kinderen

Meer weten...

TV & Film 8+ JR

Kinderen voor Kinderen Klinkkaar

Kinderen voor Kinderen Klinkkaar

Kinderen voor Kinderen Klinkkaar

Meer weten...

Boek 8+ JR

Geronimo Stilton Vakantiepakket

Geronimo Stilton Vakantiepakket

Geronimo Stilton Vakantiepakket

Meer weten...

Kleurplaten!

Kleur hier je favoriete televisiekarakter.
Start met kleuren