Productie-detail

Drakenjagers

Drakenjagers

TV & Film VANAF 8 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
2 waarderingen

Het koninkrijk waar Zoƫ woont moet gered worden van een draak. Laat dit maar aan de drakenjagers Gwizdo en Lian-Chu over.

80 min. : Film op DVD. 6.

Beschrijving inhoud

Zoë is een klein meisje dat woont in een groot koninkrijk dat wordt geregeerd door haar oom Arnold. Dit koninkrijk wordt echter bedreigd door een grote draak. Wanneer Zoë Gwizdo en Lian-Chu ontmoet zal alles veranderen. Gwizdo is de baas van de kleine onderneming die bestaat uit hem, het hondachtige wezen Hector en de grote Lian-Chu. Gwizdo is een 'held op sokken' die het jagen op draken ziet als een business om veel geld mee te verdienen. Toch zal ook hij er aan moeten geloven en samen met Zoë gaan ze vervolgens op pad om het klusje te klaren.

De film bevat een viertal hoofdpersonages die verschillende 'gezichten' hebben. Zo lijkt de grote Lian-Chu een zeer sterke kerel, maar toch is hij erg lief, gevoelig en spontaan. Gwizdo daarentegen is iemand die altijd het hoogste woord heeft, maar in werkelijkheid is hij een 'held op sokken'. De praatgrage Zoë is daarentegen iemand die houdt van wilde en spannende avonturen en tevens is zij voor weinigen bang. Hector is een vreemd hondachtig wezen die gromt, vreemde geluiden maakt en af en toe een onverstaanbare zin uitspreekt. Het spannende verhaal speelt zich af in een fantasievolle wereld waarin alles vrij door de ruimte zweeft en waarin alles met elkaar verbonden is middels trappen of bruggen. De film bevat geregeld snelle actie- scènes die ondersteund worden met bijpassende muziek. De ietwat 'donkere' scènes en de vreemde wezens en draken zorgen voor een griezelig effect, waardoor je soms het idee hebt naar een enge film te kijken. Verder bevat de film soms enige humor in beeld, geluid en dialoog. Vooral Hector komt grappig over en tevens wordt Zoë door Gwizmo 'Prinses Babbelkous' genoemd.

Leeftijdsadvies

Deze film is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar. De actie, het avontuur en de spanning die in de gehele film voelbaar is, zal hen erg aanspreken. Kinderen van deze leeftijd kunnen tevens alles beter relativeren aangezien zij onderscheid kunnen maken tussen fantasie en werkelijkheid.

Jullie mening

Ook leuk

Website 8+ JR

Cartoon Network

Cartoon Network

Cartoon Network

Meer weten...

Boek 8-12 JR

Meesterlijk

Meesterlijk

Meesterlijk

Meer weten...

Game 8+ JR

Invizimals: Het Verloren Koninkrijk

Invizimals: Het Verloren Koninkrijk

Invizimals: Het Verloren Koninkrijk

Meer weten...