Productie-detail

Draken: Rijders van Berk

Draken: Rijders van Berk

TV & Film VANAF 8 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
9 waarderingen

Hikkie ontdekt dat de draken op het eiland Berk getraind kunnen worden. Zal het dan eindelijk goedkomen tussen de eilandbewoners en draken?

21 min. RTL Telekids. 6.

Beschrijving inhoud

‘Draken: Rijders van Berk’ is een animatieserie over een jongen genaamd Hikkie. Hij woont op het eiland Berk, samen met een groep andere Vikingen. Hier wonen ook een aantal draken, die eerst als vijand werden gezien. Nadat Hikkie en de draak Tandloos het eiland hebben gered, willen de bewoners vrede sluiten met de draken. Toch blijkt samenwonen met de draken op één eiland lastiger dan gedacht. Gelukkig ontdekt Hikkie dat de draken getraind kunnen worden. Zijn vader richt daarvoor de ‘Berk Drakenacademie’ op. Komt het dan toch nog goed tussen alle bewoners van het eiland?

Elke aflevering begint met een korte herhaling van wat er daarvoor al gebeurd is in de serie. De animatieserie is zo gemaakt dat de omgeving en personages net 3D lijken. In combinatie met snelle beelden en de opbouw van spanning wordt de kijker in het verhaal getrokken. In de aflevering komen regelmatig grappige situaties en uitspraken voor, wat voor humor in het geheel zorgt. De verhaallijn is erg goed opgebouwd, waardoor kinderen de serie willen blijven volgen of zelfs één van de personages willen zijn.

Leeftijdsadvies

De serie is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar. Dit omdat er soms duistere beelden en gevechten in voorkomen. Voor jongere kinderen kunnen bepaalde beelden daarom eng zijn. De actie en het avontuur in de serie spreekt achtjarigen erg aan. Er zitten ook leerzame aspecten in de serie. Zo leren kinderen dat ze samen moeten werken en dat zelfvertrouwen en het vertrouwen in anderen erg belangrijk is. De serie speelt zich af in een wereld vol draken en Vikingen. Dit is spannend en interessant voor achtjarigen en prikkelt hun fantasie.

Jullie mening

Ook leuk

Game 8+ JR

Harvest Moon: Animal Parade

Harvest Moon: Animal Parade

Harvest Moon: Animal Parade

Meer weten...

Website 8+ JR

ZappSport

ZappSport

ZappSport

Meer weten...

Boek 8+ JR

WWW.wat?

WWW.wat?

WWW.wat?

Meer weten...