Productie-detail

Draken: Beschermers van berk

Draken: Beschermers van berk

TV & Film VANAF 6 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
13 waarderingen

Hikkie, de draken en de bewoners van het eiland berk beleven allerlei nieuwe, spannende avonturen.

30 min. Telekids. :45 uur. Elke zaterdag om 15:30 en elke zondag om 14:50 uur.

Kenmerken 

  • Animatie televisieserie RTL Telekids
  • Draken
  • Vriendschap en vijanden
  • Avontuur
  • Serie is vervolg op de film Hoe tem je een draak. 

Recensie  

Na deel 1 van de televisieserie Draken: Rijders van Berk is er nu een vervolg. Het tv-programma Draken: Beschermers van de berk is een animatieserie waarin de jongen Hikkie samen met zijn vrienden en draken allerlei avonturen beleeft. Deze series zijn beide gebaseerd op de succesvolle animatiefilm Hoe tem je een draak. In dit deel worden er nieuwe vijanden gesignaleerd op het eiland Berk. Zo verschijnt er een onbekende, reusachtige, en schrikwekkende draak die de bewoners in gevaar brengt. Hikkie, stamhoofd van het eiland, probeert de drakenrijders vaardigheden bij te leren en de bewoners van Berk te beschermen tegen de vijanden. Maar zijn ze wel vaardig genoeg om die onbekende, reusachtige, en schrikwekkende draak te verslaan?

Hikkie is de hoofdpersoon in deze serie. Het is een dappere en lieve jongen die graag zijn vrienden helpt en beschermt in de strijd tegen de vijanden. Omdat Hikkie een sociale jongen is en met iedereen goed kan opschieten lukt het hem om de bewoners zover te krijgen dat ze mee strijden tegen de vijanden. Deze eigenschappen hebben ook een positieve invloed in de omgang met de draken. Op het eiland Berk wonen bijzondere mensen die in allerlei opzichten erg verschillend van elkaar zijn. Met hun draken beleven zij vele spannende avonturen. De emoties die ze ervaren worden sterk naar voren gebracht in het stemgebruik en de bijbehorende gezichtsuitdrukkingen en gebaren. Ook wordt dit nog eens extra ondersteund door de verschillende geluidseffecten. Deze geluidseffecten zorgen voor extra spanning en beleving van de avonturen. Verder wordt er in de serie gebruik gemaakt van verschillende camerastandpunten die regelmatig wisselen en voor snelle beelden zorgen. Ook dit draagt bij aan een spannend en levendige serie. Een aflevering duurt ongeveer 30 minuten. Elke aflevering start met een korte herhaling van wat er in de aflevering ervoor is gebeurd.  

Leeftijdsadvies 

Qua leef- en belevingswereld sluit de televisieserie Draken: beschermers van Berk aan bij kinderen vanaf 6 jaar. Vanaf deze leeftijd zullen kinderen zich goed kunnen inleven en meeleven met de hoofdpersoon, bewoners van het eiland en de avonturen. Kinderen van deze leeftijd zullen met veel plezier de verschillende avonturen beleven en bekijken. Bij een 6-jarige is het gevoel van rechtvaardigheid, samenwerking en aardig zijn tegen elkaar, elementen die aanwezig zijn in deze serie, ontwikkeld. Wel worden er regelmatig wat ‘moeilijkere’ woorden gebruikt, zoals bijvoorbeeld: overheersen of overmeesteren. Maar wanneer het kind naar de serie kijkt worden de moeilijke woorden door de daden in beelden duidelijk uitgelegd.

Jullie mening

Meer van RTL Telekids

TV & Film 7+ JR

3-2-1 Penguins

3-2-1 Penguins

3-2-1 Penguins

Meer weten...

Ook leuk

App 6-8 JR

Toca Nature

Toca Nature

Toca Nature

Meer weten...

TV & Film 6+ JR

The Incredibles

The Incredibles

The Incredibles

Meer weten...

TV & Film 6+ JR

Asterix & Obelix: De Romeinse Lusthof

Asterix & Obelix: De Romeinse Lusthof

Asterix & Obelix: De Romeinse Lusthof

Meer weten...