Productie-detail

Drake & Josh

Drake & Josh

TV & Film VANAF 8 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
23 waarderingen

Kijk naar Drake, een ietwat luie en domme jongen die daarentegen goed in de smaak valt bij de dames. En Josh, een slimme jongen maar erg onhandig en minder populair.

25 min. : Nickelodeon. AL. : Ma t/m vr 12:05 en 19:30 uur.

Beschrijving inhoud

“Drake en Josh” zijn twee tieners die in San Diego wonen en op Belleview High School zitten. De moeder van Drake en de vader van Josh krijgen een relatie waardoor ze allemaal bij elkaar komen te wonen. De jongens zijn onafscheidelijk en gedragen zich als 'echte' broers. Drake is een ietwat luie en domme jongen die daarentegen goed in de smaak valt bij de dames. Hij speelt graag op zijn gitaar en zit zelfs in een band. Josh, die werkt in een bioscoop, is een slimme jongen maar is daarentegen erg onhandig en minder populair. Beide jongens zijn dus totaal verschillend.  Af en toe zorgt dit er voor dat ze ruzie krijgen. Toch kunnen ze het goed met elkaar vinden en hebben ze elkaar vaak nodig. De jongens hebben gezelschap van hun kleine zusje Megan die hen het leven zuur probeert te maken.

De bedoeling van de serie is vooral om de kijker te laten lachen. Er is dan ook humor aanwezig in de vorm van beeld, geluid en dialoog. Er worden veel woordgrapjes en soms sarcastische opmerkingen gemaakt. Dit zien we terug wanneer de jongens opgesloten zitten in een kast. Megan vindt hen en vraagt aan de jongens: 'Waarom zitten jullie in de kast'? Hun antwoord is dan: 'Omdat we van kleerhangers houden'. Josh doet vaak onhandige dingen, zoals met zijn hoofd tegen een dichte deur aan lopen of tegen een pas geverfde witte muur aan gaan staan. Wanneer er iets grappigs gebeurt wordt er een lachband afgespeeld. Er komen weinig tot geen moeilijke woorden voor en het beeld- en spreektempo is rustig.

Leeftijdsadvies

“Drake en Josh” is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar aangezien zij in staat zijn de humor uit deze serie te begrijpen. Zij beseffen ook hoe belangrijk vriendschap is en proberen zelf hun problemen op te lossen. Hierdoor kunnen zij zich identificeren met de personages.

Bijzonderheden

De serie “Drake en Josh”, evenals de karakters, wonnen geregeld prijzen bij de Nickelodeon Kids Choice Awards. De afleveringen duren ongeveer 25 minuten en worden kort onderbroken door een reclameblokje. Het zusje van Drake en Josh, Megan, wordt gespeeld door Miranda Cosgrove, de hoofdrolspeelster in de serie "iCarly".

Jullie mening

Ook leuk

Boek 8-9 JR

De school van de magische dieren (deel 1)

De school van de magische dieren (deel 1)

De school van de magische dieren (deel 1)

Meer weten...

Boek 8+ JR

De Olympische Spelen

De Olympische Spelen

De Olympische Spelen

Meer weten...

Website 8+ JR

ZappSport

ZappSport

ZappSport

Meer weten...