Productie-detail

Dr. Seuss' De Lorax en het Verdwenen Bos 3D

Dr. Seuss' De Lorax en het Verdwenen Bos 3D

TV & Film VANAF 7 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
30 waarderingen

De 12-jarige Ted wil de wens van zijn geliefde Audrey waarmaken: het plaatsen van een echte boom in hun stad zonder natuur.

94 min. : Bioscoopfilm. 6.

Beschrijving inhoud

De 12-jarige Ted woont in Thneedville; een stad zonder natuur waar ze geautomatiseerde bomen hebben die je op afstandbediening kunt instellen per seizoen. Het meisje van Ted's dromen is Audrey. Haar grootste wens is om een boom in haar achtertuin te hebben, een echte, levende boom die groeit. De jongen die dat voor haar vindt, zou ze meteen trouwen. Verliefde Ted heeft een doel en start zijn zoektocht naar echte bomen. Daarvoor moet hij op zoek naar het verhaal van het charmante, bazige bosfiguurtje de Lorax die ervoor vecht om zijn wereld, de Truffula vallei, te beschermen. Van zijn oma krijgt Ted de tip om Thneedville uit te gaan en op zoek te gaan naar Foetsie. Deze inmiddels oude man, was uitvinder van de 'Thneed' en haalde daarvoor zijn materiaal van de boompluimen in de Truffula vallei. Natuurlijk kreeg hij daar te maken met de Lorax en in een flashback laat de film zien welk avontuur hieraan vooraf ging. 

Terwijl Ted steeds dichterbij het vinden van een echte boom komt, beseft hij ook welk belang bomen hebben. Ze maken gratis frisse lucht, wat ook wel fotosynthese wordt genoemd. De kleine, schurkerige zakenman O'Hare, verkoopt frisse lucht in een flesje aan de bewoners van Thneedville. Voor de winst van zijn bedrijf geldt: hoe meer we het klimaat slopen, hoe meer de mensen kopen. Natuurlijk is O'Hare er niet van gediend als er een echte boom in zijn stad zou worden geplaatst. Lukt het Ted toch om een Truffula zaadje mee te nemen en zijn geliefde Audrey het gelukkigste meisje op aarde te maken?

Leeftijdsadvies

In "Dr. Seuss' De Lorax en het Verdwenen Bos" verschijnen Engelstalige begrippen in beeld zoals O'Hare en City hall. Hoofdpersoon Ted leest deze begrippen in het Nederlands voor, als ze van belang zijn. Verder komen sprongen in de tijd voor en zie je bijvoorbeeld de flashback van de Foetsie naar zijn tijd als jonge uitvinder. De film bevat veel humor in beeld en taal. De zoete, grappige beren en vissen die in de Truffula vallei wonen, worden bijvoorbeeld helemaal gek als Foetsie marshmallows uitdeelt. Tegen de Lorax wordt bijvoorbeeld gezegd: "Zeg luister eens, harige oliebol" of "Grote pluizige pinda!". De film is een humoristisch avontuur die de thema's milieu en consumentisme aansnijdt. De balans tussen natuur en massaproductie in de stad Thneedville moet weer worden hersteld. Omdat kinderen rond de leeftijd van 8 jaar betrokken zijn bij de natuur en hun eigen verantwoordelijkheden in het milieu steeds beter leren kennen past de film hier goed bij. Ook bevat de film veel aantrekkelijke, kleurrijke karakters, worden er veel liedjes gezongen en bevat het geen moeilijke humor in de vorm van sarcasme of ironie. Dit maakt de film geschikt voor kijkers vanaf 7 jaar.

Bijzonderheden

  • De film is een bewerking van het kinderboek van Dr. Seuss' over de Lorax: een bijzondere bosbewoner die het bos beschermde voordat het verdween.
  • Nederlandse stemmen worden onder andere ingesproken door: Frits Lambrechts (de Lorax), Ferry Doedens (Ted), Marly van der Velden (Audrey), René van Kooten (de Foetsie), Willeke Alberti (oma Norma), Isa Hoes (Teds moeder), Nelly Frijda (tante Grizelda) Rachel Traets, Michelle en Bickel Krabbé en Helga van Leur (diverse stemmen).

Trailer

Jullie mening

Meer van Dr. Seuss

App 3+ JR

Lorax Garden

Lorax Garden

Lorax Garden

Meer weten...

Ook leuk

Website 7+ JR

Bijbelidee

Bijbelidee

Bijbelidee

Meer weten...

App 7+ JR

Het Klokhuis: Zoek het uit

Het Klokhuis: Zoek het uit

Het Klokhuis: Zoek het uit

Meer weten...

App 7+ JR

Paper Toss Boss

Paper Toss Boss

Paper Toss Boss

Meer weten...