Productie-detail

Dr. Dimensionpants

Dr. Dimensionpants

TV & Film VANAF 10 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
4 waarderingen

Kyle en zijn vriend Philip beleven dankzij de dimensiebroek doldwaze avonturen.

20 min. 2015-03-09 17:37:00. DHX Media/Vancouver. vanaf 9 maart 2015 nieuwe afleveringen, elke schooldag om 17:35 op Cartoon Network..

Kenmerken

  • Televisieserie
  • 20 minuten
  • Animatie
  • Figuurlijk taalgebruik 
  • Avonturen

Beschrijving inhoud

Het tv-programma Dr. Dimensionpants is een animatieserie die gaat over een hele gewone jongen genaamd Kyle. Hij leeft een heel gewoon leventje, tot hij op een dag in aanraking komt met de dimensiebroek die magische krachten bezit. Wanneer het alarm afgaat dreigt er gevaar en is het belangrijk dat Kyle zich zo snel mogelijk omtovert tot Dr. Dimensiebroek. Door de puinhoop in zijn kamer is dat echter nog niet altijd zo eenvoudig. Lukt het Kyle om samen met zijn vriend Philip het gevaar dat op de loer ligt te bestrijden?

De gebeurtenissen in deze serie vinden plaats in verschillende fantasiewerelden, waarin tijdens de aflevering snel tussen wordt geschakeld. De serie is Nederlands gesproken en wordt gekenmerkt door eigentijds taalgebruik. Er komen moeilijke woorden voor zoals 'graphic novel', 'textielverzorging' en 'accentueren'. De humor komt vooral tot uiting in sarcastische grapjes als ‘Vijf minuten geleden was je kamer nog brandschoon. Ja, toen nog wel, je leeft in het verleden mam.’ Verder wordt er in de serie gebruik gemaakt van verschillende camerastandpunten die regelmatig wisselen en voor snelle beelden zorgen.

Leeftijdsadvies

Qua leef- en belevingswereld sluit de animatieserie Dr. Dimensionpants aan bij kinderen vanaf de leeftijd van 10 jaar. Vanaf deze leeftijd zullen kinderen oog krijgen voor de achterliggende gedachte bij bepaalde acties van de karakters in de serie en een beter begrip hebben van de sarcastische grapjes die ondertussen worden gemaakt.

Mening recensent

Een lievelingsbroek, lievelingstrui of een favoriet kledingstuk. Die heeft iedereen ongetwijfeld wel in zijn kast hangen. Voor Kyle is dit een stoere broek die ook nog eens meer kan dan je van een broek zou verwachten. De sterke vriendschap met de grappige, maar verstandige eenhoorn Philip zorgt er daarnaast voor dat je als kijker maar al te graag in de schoenen van Kyle zou willen staan. Kortom, een leuke en vrolijke animatieserie die geen minuut verveelt!

 

DanielleDeze recensie is geschreven door Daniëlle Steijaert. Daniëlle is leerkracht op een basisschool en geeft dit jaar les aan groep 4. Ze vindt het een uitdaging om kinderen te laten ervaren dat lezen behalve leuk, ook erg leerzaam en ontspannend kan zijn. De mediaproducten die ze voor Mediasmarties recenseert gebruikt ze regelmatig in haar lessen. Lees op de Mediasmarties recensentenpagina meer over onze recensenten.

Jullie mening

Ook leuk

TV & Film 10+ JR

Scooby Doo

Scooby Doo

Scooby Doo

Meer weten...

Boek 10+ JR

Tina Vakantieboek

Tina Vakantieboek

Tina Vakantieboek

Meer weten...

TV & Film 10+ JR

Het Huis Anubis en de terugkeer van Sibuna

Het Huis Anubis en de terugkeer van Sibuna

Het Huis Anubis en de terugkeer van Sibuna

Meer weten...