Productie-detail

Dougie gaat verkleed

Dougie gaat verkleed

TV & Film VANAF 4 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
7 waarderingen

Ga mee met Dougie en zijn hond op pad wanneer hij een sticker plakt in zijn boek en deze tot leven komt.

8 min. : JimJam. : Elke dag om 19:07 en 20:52 uur.

Beschrijving inhoud

'Dougie gaat verkleed" is een animatieserie over het jongetje Dougie en zijn hondje. Dougie heeft een stickerboek, waarin alle stickers en platen tot leven komen. Aan het begin van een aflevering zit Dougie op zijn kamer en doet het stickeralbum open. Hij pakt een sticker en kijkt in welke omgeving die thuis hoort, bijvoorbeeld een cactus in de woestijn. Vervolgens wordt er een liedje gezongen en wordt de kijker gevraagd om mee te spelen. Dougie en zijn hondje duiken in het boek en beleven in die wereld een avontuur.

In de andere wereld, achter het stickerboek, gebeurt iets waarbij Dougie moet helpen. Zo zoekt een meisje bloemen, wil iemand veilig oversteken, mist er een stuk van het spoor in het wilde westen en moet er fruit worden geplukt uit een hoge boom. Hij kleed zich dan om als bloemist, politieagent, sheriff en fruitplukker. In die rol zoekt hij een oplossing voor het probleem samen met zijn hondje en anderen die meespelen in het verhaal. De voorwerpen die zorgen voor oplossingen komen vaak uit zijn stickerboek. Hij haalt de sticker eruit en plakt hem in de omgeving waar de sticker een echt voorwerp wordt.

Ook de kijker wordt betrokken bij het vinden van oplossingen. Wanneer de bloemen zijn geplukt, moeten ze ergens in vervoert worden. De kijker ziet drie mogelijkheden: een fiets, een vlieger en een kar. Dougie stelt ze voor en vraagt je ja of nee te zeggen waarna het goede antwoord duidelijk wordt. Aan het eind van de aflevering is Dougie weer terug in zijn kamer en komt zijn moeder hem halen voor het eten. Ze vraagt nog eens wat Dougie heeft gedaan, waarop Dougie kort antwoord geeft en de voice over hem aanvult.

Er wordt rustig gesproken in korte zinnen en korte dialogen. Er komen nauwelijks moeilijke woorden voor in de serie. Wanneer deze wel voorkomen wordt het duidelijk door beeld en de rest van het verhaal. Tussen de scènes door vertelt een voice-over waar Dougie is of waar hij heen gaat. De beelden volgen rustig op elkaar en hebben felle kleuren. Het verhaal wordt ondersteund door effectgeluiden en bijna continue achtergrondgeluiden die de handelingen en sfeer versterken.

Leeftijdsadvies

De serie is geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar. Het antwoorden op vragen van Dougie past goed bij hun leeftijd. Daarnaast verkleden jonge kinderen zich graag waardoor zij in een fantasiewereld kunnen leven en willen ze net als Dougie nog van alles worden als ze later groot zijn.

Jullie mening

Ook leuk

Boek 4+ JR

Een, twee, drie... ik kom!

Een, twee, drie... ik kom!

Een, twee, drie... ik kom!

Meer weten...

Boek 4-6 JR

Kom je mee?

Kom je mee?

Kom je mee?

Meer weten...

TV & Film 4+ JR

K3 en Het Droombed (2014)

K3 en Het Droombed (2014)

K3 en Het Droombed (2014)

Meer weten...