Productie-detail

Doornroosje

Doornroosje

TV & Film VANAF 4 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
8 waarderingen

Als prinses Aurora zich prikt aan een spinnewiel zorgt een vloek ervoor dat ze eeuwig zal slapen, behalve wanneer ze een echte liefdeskus krijgt.

71 min. : Film op DVD. AL.

Beschrijving inhoud

Wanneer prinses Aurora wordt geboren krijgt zij de gave van schoonheid en de gave van muziek en zang van de goede feeën Flora en Fauna. Maar de boze heks Malafide is jaloers en zegt dat de prinses zich voor haar 16e verjaardag aan een spinnewiel prikt en zal sterven. De goede fee Mooiweertje zorgt ervoor dat deze vloek omgezet wordt zodat Aurora zal slapen totdat ze wordt wakker gekust door haar ware liefde. Aurora gaat bij de goede feeën wonen zodat Malafide haar niet kan vinden. Vlak voor haar 16e verjaardag ontmoet Aurora, die nu Doornroosje wordt genoemd prins Philip en wordt verliefd. Maar Malafide vindt Doornroosje en betovert haar zodat ze zich prikt aan het spinnewiel. Prins Philip moet nu Doornroosje redden en laten zien hoeveel hij van haar houdt.

De animatiefilm Doornroosje begint met een sprookjesboek dat wordt opengeslagen. Een vertelstem leidt het verhaal in. De plaatjes uit het boek maken plaats voor volledige beelden van het koninkrijk, het kasteel, de mensen en de troonzaal. De vertelstem is nog steeds aanwezig. Vanaf het moment dat de drie feeën Aurora meenemen naar het hutje in het bos verdwijnt de vertelstem. Doornroosje is de hoofdpersoon en vanuit haar perspectief wordt het verhaal voornamelijk getoond. Maar ook het perspectief van de feeën, prins Philip, Malafide en de vader van Doornroosje worden in beeld gebracht. Dialoog wordt afgewisseld met liedjes, net als vrolijke momenten worden afgewisseld met spannende momenten.

Leeftijdsadvies

Kinderen van 4 jaar genieten van animatiefilms, vanaf deze leeftijd kunnen kinderen zich ook beter inleven in andere personen. Aurora/Doornroosje en prins Philip maken beide ontwikkelingen door, naast deze hoofdpersonen zijn er ook een aantal bijrollen, kinderen vanaf 4 jaar kunnen hier onderscheid in maken. Daarnaast zijn er veel wisselingen in perspectief, kinderen vanaf 4 jaar begrijpen deze wisselingen en kunnen zelf voorspellen wat er gaat gebeuren in het verhaal. Het taalgebruik ik vrij eenvoudig en het beeldtempo ligt laag, daarom is deze film het meest geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar.

Jullie mening

Ook leuk

App 4+ JR

Toca Tailor Fairy Tales

Toca Tailor Fairy Tales

Toca Tailor Fairy Tales

Meer weten...

Boek 4+ JR

Minipiet naar de pietenschool

Minipiet naar de pietenschool

Minipiet naar de pietenschool

Meer weten...

Boek 4+ JR

Een, twee, drie... ik kom!

Een, twee, drie... ik kom!

Een, twee, drie... ik kom!

Meer weten...