Productie-detail

Dommel

Dommel

TV & Film VANAF 5 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
65 waarderingen

De pratende dikke, lieve, trouwe hond Dommel speelt proefkonijn voor alle uitvindingen van zijn baasje Semafoor.

20 min. : Kindernet. AL. : Za om 07:00 uur op Kindernet.

Beschrijving inhoud

De pratende dikke, lieve, trouwe hond Dommel woont samen met uitvinder en baasje Semafoor. Dommel houdt van eten en is een beetje lui. Semafoor ontwerpt in iedere aflevering wel weer iets bijzonders. Dommel is daar vaak minder blij mee, omdat hij altijd als proefkonijn moet fungeren. Dommel en Semafoor zijn beide een bekend gezicht voor de buurtbewoners. Semafoor rijdt rond op een oude motor, met Dommel in de zijspan.

Iedere keer weer probeert uitvinder Semafoor iemand te helpen met zijn 'geniale' uitvindingen. Hij ontwerpt bijvoorbeeld een honkbal die niemand kan raken en een honkbalknuppel die altijd raak slaat. Helaas blijken zijn uitvindingen niet altijd even goed te werken. Er gaat dan ook vaak iets mis, wat tot grappige situaties leidt. In de serie is Semafoor altijd erg gecharmeerd van zijn buurmeisje Cherry. Wanneer Cherry iets vraagt staat Semafoor gelijk voor haar klaar. Het probleem is alleen dat Cherry al verliefd is op de plaatselijke politieagent. Ook heeft de bemoeizuchtige mevrouw Beatrix op haar beurt weer een oogje op Semafoor. Dit is echter niet wederzijds. Verder is de zwarte kat Balthasar erg aanwezig. Dommel en de kat hebben vaak onenigheid met elkaar. Al met al beleeft Dommel allerlei vermakelijke avonturen in deze tekenfilmserie.

Leeftijdsadvies

De humor in "Dommel" is inhoudelijk niet moeilijk. De verhaallijn van iedere aflevering is simpel en opgezet rondom 1 duidelijk onderwerp. Er worden weinig moeilijke woorden gebruikt en de serie heeft een rustig beeld- en spreektempo. "Dommel" is geschikt voor kinderen vanaf 5 jaar.

Jullie mening

Ook leuk

TV & Film 5+ JR

Gnomeo & Juliet

Gnomeo & Juliet

Gnomeo & Juliet

Meer weten...

App 5+ JR

Bumpy Road

Bumpy Road

Bumpy Road

Meer weten...

TV & Film 5+ JR

Skunk Fu

Skunk Fu

Skunk Fu

Meer weten...