Productie-detail

Dolfje Weerwolfje

Dolfje Weerwolfje

TV & Film VANAF 6 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
87 waarderingen

Dolfje weet niet wat hem overkomt als hij de nacht van zijn zevende verjaardag verandert in een wit pluizig dier.

95 min. : Film op DVD. 6.

Beschrijving inhoud

"Dolfje Weerwolfje" is de verfilming van het eerste boek van de boekenreeks van Paul van Loon. Dolfje wordt als klein baby’tje te vondeling gelegd. Zijn nieuwe ouders en zijn broertje Timmy nemen Dolfje op in het gezin en behandelen hem als hun echte kind en broertje. Dolfje is een stil en onsportief jongetje. Zo is hij helemaal niet goed in touwklimmen, skeeleren of rennen. Ook ziet Noura, het meisje uit zijn klas waar hij verliefd op is, hem niet staan en wordt hij gepest en getreiterd door de grote bullebak Nico. Dit alles verandert op de nacht dat Dolfje 7 wordt, en verandert in een weerwolfje. Dolfje Weerwolfje sluipt opeens het huis uit op zoek naar kippen. Hij jaagt bullebak Nico de stuipen op het lijf door voor zijn raam te gaan staan als Nico in bed ligt. Toch vindt Dolfje het niet zo fijn om anders te zijn. Zullen zijn ouders hem wegsturen als ze erachter komen dat Dolfje stiekem een weerwolfje is?

Wanneer Dolfje op zijn 7e verjaardag overal kriebel krijgt en zijn haarloze armen veranderen in behaarde poten, is het best een griezelig gezicht. Naast griezelige momenten, komen er in "Dolfje Weerwolfje" veel woord- en beeldgrapjes voor die vanaf 6 jaar goed te begrijpen zijn. Zo doet de rode aardbeiensaus op de taart Dolfje denken aan het bloed van de kip die hij de dag ervoor heeft opgegeten. Wanneer Dolfje tijdens een potje Ganzenbord op het vakje komt dat de wolf de gans pakt, schrikt Dolfje daarvan. Overige beeldhumor is bijvoorbeeld als Dolfje tegen de deurpost aanplast, om als een echte wolf zijn territorium af te bakenen.

Leeftijdadvies

Belangrijke thema’s in de film zijn vriendschap (tussen de broertjes) en dat het niet erg is om anders te zijn. Dolfje verandert van een stil, onsportief jongetje in een snel en voor kippen gevaarlijk weerwolfje, die opeens populair wordt in de klas en bij de meisjes. Dolfje heeft het duidelijk moeilijk met de plotselinge verandering maar komt er tijdens de film achter dat het niet erg is om anders te zijn. Kinderen vanaf 6 jaar oud kunnen zich met Dolfje identificeren. Vanaf 6 jaar kunnen kinderen de film goed volgens en snappen ze dat Dolfje al deze veranderingen best lastig vindt. Ook zijn ze vanaf deze leeftijd beter in staat om onderscheid te maken tussen fantasie en werkelijkheid. Hierdoor zullen de transformatie van Dolfje naar weerwolf beter kunnen plaatsen.

Bijzonderheden

  • Dolfje Weerwolfje heeft tijdens het Seoul International Youth Film Festival de SIYFF de Summer Night Dream Award gewonnen. Dit is de publieksprijs in de Kids Section.

Trailer

Jullie mening

Meer van Dolfje Weerwolfje

Boek 7-10 JR

Weerwolfnachtbaan

Weerwolfnachtbaan

Weerwolfnachtbaan

Meer weten...

App 6+ JR

Dolfje Game

Dolfje Game

Dolfje Game

Meer weten...

Website 7+ JR

Dolfje Weerwolfje

Dolfje Weerwolfje

Dolfje Weerwolfje

Meer weten...

Ook leuk

App 6+ JR

They need to be fed

They need to be fed

They need to be fed

Meer weten...

TV & Film 6+ JR

Star Wars Rebels

Star Wars Rebels

Star Wars Rebels

Meer weten...

TV & Film 6+ JR

Garfield The Movie

Garfield The Movie

Garfield The Movie

Meer weten...

Kleurplaten!

Kleur hier je favoriete televisiekarakter.
Start met kleuren