Productie-detail

Doctor Cheezy

Doctor Cheezy

TV & Film VANAF 8 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
29 waarderingen

Vijf kinderen worden vanwege een overgewicht naar een dieetkamp gestuurd, ze vinden het daar maar niks!

25 min. : Zapp. AL, Grof taalgebruik. : Zondag om 19:00 op Zapp. Afleveringen zijn ook terug te kijken via bijgevoegde link.

Doctor Cheezy is een serie op televisie. De serie gaat over de kinderen Benjy, Liewe, Faris en Talisha. Zij zijn te dik en daarom worden ze door hun ouders naar een dieetkamp gestuurd. Maar behalve Faris vindt geen enkel kind het er echt leuk. Daarom proberen ze te vluchten, samen met de dochter van de kampleiding, Fee. Dat doen ze door zich te verstoppen zich op een boot. Met elkaar varen ze nieuwe avonturen tegemoet. En langzaam worden ze echte vrienden.

In de serie zitten veel grappige momenten.

Er wordt in de serie soms gevloekt en gescholden.

Doctor Cheezy werdelke zaterdag om 19.00 uur uitgezonden op Zapp. Een uitzending duurt 25 minuten. Als je een uitzending gemist hebt, kun je die terugzien via uitzendinggemist.nl. Klik daarvoor op het groene balkje op deze pagina.

___________________________________________________________
Informatie voor ouders en professionals

___________________________________________________________

Beschrijving inhoud

De kinderen Benjy, zijn broertje Liewe, Faris en Talisha kampen allen met overgewicht en worden door hun ouders naar een dieetkamp, genaamd 'Fijn Lijf', gestuurd. De kinderen zijn uiteraard niet erg blij met hun verblijf op de Waddeneilanden en vinden het gezonde voedsel en het vele sporten helemaal niets. Samen met Fee, de dochter van de kampleiding, proberen ze dan ook te vluchten. De meeste van hen hebben behoefte aan een lekkere hamburger van 'Doctor Cheezy', echter is dit niet voor iedereen de reden om te vluchten. Fred en Anna, de ouders van Fee, zijn verantwoordelijk voor het reilen en zeilen in het kamp. Alles is erg goed geregeld. Zo zijn er onder andere een diëtiste en een dokter aanwezig. Alles lijkt er erg leuk te zijn. Er worden spelletjes gedaan, ze gaan wadlopen en houden een puzzeltocht. Toch is Faris de enige die het kamp echt leuk vindt. Tijdens de puzzeltocht worden de vijf kinderen bij elkaar ingedeeld. Een aantal kinderen wil maar 1 ding; van het eiland af. Zo heeft Fee een feestje van haar vriendin Mandy en wil Benjy naar zijn vader. Wanneer ze de kans krijgen stappen ze als verstekeling op een boot en varen met z'n allen nieuwe avonturen tegemoet. De eenzame kinderen groeien vervolgens steeds meer naar elkaar toe en worden naarmate het verhaal vordert echte vrienden.

De serie bevat humor in beeld, geluid en dialoog. Vooral lolbroek Faris is erg aanwezig door zijn doen en laten, zijn grappen en opmerkingen. Faris doet bijvoorbeeld uitspraken als 'Lieve god, ik wens nu een plakje cake' of 'maak je over ons maar geen zorgen, wij zijn van de spionnen-school'. Hij geniet volop van zijn avontuur en ziet het als een uitdaging om eten te vinden. Alle kinderen hebben bepaalde karaktereigenschappen die kenmerkend zijn voor kinderen met overgewicht. Talisha heeft onder andere weinig zelfvertrouwen, Benjy doet zich stoerder voor dan hij in werkelijkheid is en Liewe is een beetje eenzaam. In de loop van de serie zullen de kinderen langzaamaan veranderen en zullen vriendschappen ontstaan die zij nog nooit gehad hebben. In de serie komen uitspraken terug als 'Je moet je bek houden' of 'stomme trut'. Verder doet de magere Fee in het begin van de serie uitspraken als: 'Dikke mensen liegen' en 'Ik heb niets te maken met die vetzakken'.

Leeftijdsadvies

De serie is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar. Zij zullen de psychologische veranderingen van de personages weten te ontdekken en zijn tevens instaat de 'dubbele laag' in de personages te onderscheiden.De serie legt de nadruk niet heel letterlijk op het thema overgewicht. De kijker wordt niet geïnformeerd over gezond eten, voldoende beweging of de gevaren van overgewicht. Het is aan de kijker zelf hoe het de serie interpreteert. Vanaf 8 jaar zullen hier beter toe in staat zijn.

Jullie mening

Ook leuk

Boek 8+ JR

Bruno wordt een superheld

Bruno wordt een superheld

Bruno wordt een superheld

Meer weten...

TV & Film 8+ JR

Spy Kids

Spy Kids

Spy Kids

Meer weten...

TV & Film 8+ JR

Drake & Josh

Drake & Josh

Drake & Josh

Meer weten...