Productie-detail

Disney's Favoriete Kerst

Disney's Favoriete Kerst

TV & Film VANAF 4 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
63 waarderingen

Vier kerst samen met je favoriete Disney figuren.

59 min. : Serie op DVD. AL.

Beschrijving inhoud

Deze DVD bevat vier losse filmpjes in het thema van kerst. Het eerste filmpje gaat over Mickey en Minnie Mouse. Minnie heeft noten nodig om het eten te bereiden. Mickey gaat in de supermarkt op zoek naar noten. Daar staat nog maar één zak. Knabbel en Babbel zijn ook op zoek naar noten. Mickey en Knabbel en Babbel, strijden om de laatste zak noten. Het tweede filmpje gaat over Cruella. De dalmatiërs proberen de kerstgedachte aan haar uit te leggen, zodat zij niet alleen aan zichzelf denkt. In het derde filmpje gaat Donald Duck naar het bos om een kerstboom te halen. Knabbel en Babbel zien hem en volgen hem naar zijn huis. Knabbel en Babbel willen zijn noten pikken; dat wordt een spannende strijd. En tot slot een filmpje over Donald Duck die Katrien achterna gaat, als zij voor haar werk op wintersport gaat, omdat hij bang is dat zij een andere vriend heeft.

In de diverse filmpjes komen vele karakters naar voren, die dialogen met elkaar voeren. Deze dialogen worden over het algemeen in een rustig tempo gevoerd. Wel is het zo dat dialogen in het ene filmpje makkelijker te verstaan zijn dan in een andere filmpje. Zo praten Knabbel en Babbel vrij snel en is Donald Duck moeilijk verstaan. Elk filmpje speelt zich af op een andere locatie. Het beeldmateriaal is fictie en de taal en ondertiteling is naar eigen keuze in te stellen. Humor speelt een rol in de verschillende fimpjes. Het is vooral humor in de vorm van beeld, waardoor het voor kinderen goed te begrijpen is. Zo botst Mickey Mouse in de winkel tegen allerlei dingen aan, krijgt Donald Duck tomaten in zijn gezicht gegooid en glijdt Donald Duck van de skipiste terwijl hij niet kan skiën. Alle filmpjes sluiten af met een 'happy end'.

Leeftijdsadvies

Deze DVD is geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar. Het zijn korte filmpjes (variërend van 8 tot 20 minuten) en er wordt over het algemeen in een rustig tempo gesproken (op Knabbel en Babbel en kwekkende Donald Duck na). De humor wordt vooral duidelijk door beeld en is goed te begrijpen. Voor kinderen jonger dan 4 jaar zijn de beelden wellicht leuk om naar te kijken, maar het inhoudelijke verhaal zou aan hen voorbij gaan.

Jullie mening

Ook leuk

TV & Film 4+ JR

The Hive

The Hive

The Hive

Meer weten...

Boek 4+ JR

Sprookjes en verhalen

Sprookjes en verhalen

Sprookjes en verhalen

Meer weten...

TV & Film 4+ JR

Keet & Koen en de speurtocht naar Bassie & Adriaan

Keet & Koen en de speurtocht naar Bassie & Adriaan

Keet & Koen en de speurtocht naar Bassie & Adriaan

Meer weten...

Kleurplaten!

Kleur hier je favoriete televisiekarakter.
Start met kleuren