Productie-detail

Dik Trom

Dik Trom

TV & Film VANAF 6 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
11 waarderingen

Een jongen verhuist op een dag samen met zijn familie van het plaatsje Dikkedam naar Dunhoven. Een nieuwe stap die voor hem moeilijker wordt dan gedacht.

83 min. : Film op DVD. AL.

Beschrijving inhoud

De film, geïnspireerd op de bekende boeken van Cornelis Johannes Kieviet, gaat over de ietwat dikke, vrolijke en eerlijke jongen Dik Trom. Dik is samen met zijn ouders woonachtig in de plaats Dikkedam. Zoals de naam al aangeeft is een ieder hier dik en is iedere dag voor hen een feestje. Dit zal echter snel veranderen wanneer vader een restaurant begint in het plaatsje Dunhoven. Het leventje in Dunhoven lijkt totaal niet op het vertrouwde leventje in Dikkedam. De mensen zijn hier namelijk voortdurend in beweging, eten enkel gezond en letten de gehele dag op hun gezondheid en gewicht. De familie Trom komt er dan ook al snel achter dat niet iedereen zit te wachten op hun restaurant en de vele calorierijke recepten. Voor het restaurant, maar ook voor Dik, is het een zware tijd. Wanneer Dik echter verliefd wordt op Lieve, de dochter van de diëtiste, zal dit leiden tot een strijd tussen Dik en de Viktor, die eveneens een oogje heeft op Lieve.

Het verhaal bevat geen grote boodschap omtrent overgewicht of gezonde voeding. Echter laat het wel zien dat niet alleen de buitenkant telt, maar dat ook je innerlijk van belang is. Tevens is de kleine boodschap dat het niet uitmaakt wie je bent of hoe je eruit ziet, zolang je maar gelukkig bent. Ook wordt dikheid hier niet gezien als slecht, maar word je juist vrolijk van taart en hotdogs. Iets wat in contrast staat met de werkelijkheid en de vele kinderen die momenteel met overgewicht kampen. De film bevat af en toe humor in beeld, geluid en dialoog en bevat geen moeilijke woorden. De film laat onder andere tegenstellingen qua kleur en beeld zien. Zo is alles in Dikkedam kleurrijk en is alles in Dunhoven wit. Dik wordt in de film veelvuldig uitgemaakt voor vetklep en tevens wordt er een vergelijking gemaakt met Sonja Bakker, hier gespeeld door de diëtiste Sonja Slager.

Leeftijdsadvies

De film 'Dik Trom' is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar. Zij leren zich in te leven in anderen en zullen Dik en zijn gevoelens dan ook goed begrijpen. Zo zullen ze begrijpen dat pesten pijn doet en dat Dik daar verdrietig van wordt. Tevens is de verhaallijn simpel waardoor zij het goed kunnen volgen. Verder sluit de simpele beeldhumor aan bij hun ontwikkeling, deze is namelijk wat flauw en daar houden deze kinderen van. Het thema voeding en gezond leven zal ook bij deze kinderen eerder opvallen en begrepen worden.

Jullie mening

Ook leuk

TV & Film 6+ JR

G-Force

G-Force

G-Force

Meer weten...

TV & Film 6+ JR

Aladdin

Aladdin

Aladdin

Meer weten...

App 6+ JR

Sint & Piet Fotohok

Sint & Piet Fotohok

Sint & Piet Fotohok

Meer weten...

Kleurplaten!

Kleur hier je favoriete televisiekarakter.
Start met kleuren