Productie-detail

Diego redt Kerstmis!

Diego redt Kerstmis!

TV & Film VANAF 3 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
75 waarderingen

De natuurexpert en dierenredder Diego, gaat kerstmis redden.

94 min. : Serie op DVD. AL. : De DVD bevat 5 afleveringen van ongeveer 25 minuten.

Beschrijving inhoud

De DVD “Diego redt Kerstmis!” bevat vier verschillende afleveringen met de avontuurlijke Diego (de neef van Dora the explorer). De acht-jarige Diego is een natuurexpert en dierenliefhebber. Samen met zijn ouders en zus Alicia doet hij altijd onderzoek naar dieren, of helpt hij ze in nood. Via het menu van de DVD kun je alles afspelen of een aflevering selecteren. De eerste aflevering gaat over kerst, maar de andere drie niet. De taal is onder andere in te stellen in het Nederlands.

Elke aflevering begint met het liedje van "Go, Diego, Go!" De kijkers worden vaak aangesproken, waardoor zij al kijkend allerlei dingen leren. Diego vraagt bijvoorbeeld of de kijker de blauwe vinvis al kan zien. Ook geeft hij de kijker opdrachten en spreekt hij ze aan: ‘Kom maar met me mee, dan gaan we kerstmis redden. En klap maar met me mee, klapklapklap!’. Muziek is ook een belangrijk element in deze animatie. Er zijn veel liedjes, waarin duidelijk en verstaanbaar wordt gezongen. Diego en zijn familie spreken in korte dialogen met elkaar. Er wordt duidelijk en rustig gesproken. Moeilijke woorden worden altijd uitgelegd, zo ook alle handelingen in het verhaal. Er wordt regelmatig Engels gepraat, en op een speelse manier maakt de kijker kennis met deze taal. Zo geeft Diego bijvoorbeeld opdracht om 'Hello Linda' tegen lama Linda te zeggen. Er wordt voornamelijk in het Nederlands gepraat, en daarbij worden makkelijke Engelse termen gebruikt zoals ‘welcome’, ‘thank you’ en ‘merry christmas’. Behalve de Engelse taal, leren de kijkers ook veel over dieren en de natuur. Op deze DVD komt informatie naar voren over het habitat van allerlei dieren en hun eigenschappen. Dat gaat allemaal op een speelse manier.

Leeftijdsadvies

Er komen vaste elementen voor in deze animatieserie. Diego kan bijvoorbeeld altijd zijn ‘reddingstas’ inschakelen: die in alles kan veranderen. Hij wordt bijvoorbeeld een boot, een vliegtuig of een emmer. En de camera ‘klik’ kan foto’s maken van bijvoorbeeld dieren in nood. In elke aflevering komt ‘klik’ weer terug. Aan het einde van iedere aflevering wordt de belangrijkste informatie herhaald. Bijvoorbeeld: ‘Wat weten we nu over lama’s? Even herhalen! Eten ze gras of vis? Gras! Leven ze in de bergen of oceaan? Bergen!...’ Herhaling is prettig voor de jongere kijker. Alle afleveringen hebben een ronde afsluiting en een positief einde. Diego zegt aan het einde van een aflevering zijn kijkers gedag. Doordat de serie een vast patroon heeft met terugkerende elementen, en er veel herhaling in voorkomt, is deze “Diego redt Kerstmis!” DVD geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar. Ook het rustige spreektempo en de duidelijke uitleg zijn op jonge kijkers gericht.

Over de vier afleveringen:

  • Diego redt Kerstmis: Diego en zijn familie vieren kerst op het dierenopvang centrum. Ze zetten kerstmanbordjes bij de leefplek van alle dieren, zodat de kerstman weet waar de dieren verblijven. Leeft de otter bijvoorbeeld in een struik of in de rivier? De kijker kan raden, waarna het goede antwoord wordt gegeven. De struik en rivier lichten op als ze genoemd worden. Dat geeft duidelijkheid voor de kijker. Diego hoort op een gegeven moment een aantal dieren in nood roepen om hulp. Het zijn de rendieren van de Kerstman. De slee zit vast op de top van een besneeuwde berg. Om de berg te kunnen beklimmen vraagt Diego Linda de lama om hulp. Daarbij wordt aan de kijker uitgelegd dat een lama kussentjes onder zijn voeten heeft, en daarom goed op ijs kan lopen en niet uitglijdt. Linda de lama kan de slee uit de sneeuw trekken omdat hij zo sterk is. Daarna brengt Diego samen met de rendieren, de Kerstman en Linda de lama de cadeautjes rond op de slee. De bordjes die hij heeft neergezet komen goed van pas: hij weet precies waar de dieren leven. Diego wordt natuurlijk niet overgeslagen. Hij heeft Kerstmis kunnen redden en krijgt de telescoop die hij had gevraagd.
  • Petito’s pinguïnschool: Diego en zijn zus Alicia doen op Antarctica onderzoek naar pinguïns. Ze ontmoeten een klein, verdwaald pinguïnkuiken, genaamd Pepito. Hij moet terug naar de pinguïnschool maar hij weet niet hoe. Daar gaat Diego voor zorgen, met behulp van een blauwe vinvis en de kijker.
  • Een blauwe morpho-vlinder: wordt geboren Diego moet weer een dier in nood helpen; dit keer een pasgeboren blauwe morpho-vlinder. De vlinder moet naar het regenwoud worden gebracht en leren vliegen, eten zoeken en leren overleven. Natuurlijk helpen de kijkers daarbij.
  • Diego redt de zeeschildpadden: Diego en zijn familie maken kennis met Tuga de Zeeschildpad op het schildpaddenstrand. Als dierenonderzoekers gaan ze weer een avontuur aan. Samen met de kijkers moeten ze de zeeschildpadden helpen hun eieren op het strand te leggen.

Jullie mening

Meer van Diego

TV & Film 3+ JR

Go, Diego, Go!

Go, Diego, Go!

Go, Diego, Go!

Meer weten...

Ook leuk

Boek 3-6 JR

raar

raar

TV & Film 3+ JR

Noddy

Noddy

App 3+ JR

Sand draw

Sand draw

Sand draw

Meer weten...