Productie-detail

Dexter's Laboratory

Dexter's Laboratory

TV & Film VANAF 8 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
1 waarderingen

De geniale 8-jarige Dexter beleeft allerlei avonturen in zijn geheime laboratorium, terwijl hij probeert te voorkomen dat zijn zus alles vernielt.

7 min. : Cartoon Network. Onbekend.

De slimme Dexter beleeft allerlei avonturen in zijn geheime laboratorium. Ondertussen probeert hij te voorkomen dat zijn zus alles vernielt.

Dexter’s Laboratory is een serie op televisie. De serie gaat over Dexter, een jongen van acht jaar. Dexter is extreem slim. Achter zijn boekenkast heeft hij een geheim laboratorium. Daarin voert hij allerlei proefjes uit. Zijn ouders weten hier niets van en ze hebben ook niet door dat hun zoon Dexter zo slim is. Dit probeert hij ook steeds geheim te houden. Zijn grote zus Dee Dee kent zijn geheimen wel. Dexter verzint van alles om Dee Dee uit zijn laboratorium te houden. Maar dat lukt nooit: Dee Dee weet altijd binnen te komen en maakt er dan meteen een grote puinhoop van.

De serie Dexter’s Labatory is heel grappig. Wel komen er vaak moeilijke woorden in voor, vooral als Dexter hardop aan het nadenken is over een proefje.

Een aflevering duurt 7 minuten en wordt uitgezonden op Cartoon Network.

___________________________________________________________
Informatie voor ouders en professionals

___________________________________________________________

Beschrijving inhoud

Dexter is acht jaar en een genie. Hij heeft een geheim laboratorium achter de boekenkast van zijn slaapkamer, waarin hij allerlei wetenschappelijke experimenten uitvoert. Zijn ouders hebben hier geen idee van en hebben ook niet door hoe slim Dexter eigenlijk is. Dit probeert hij ook steeds geheim te houden. Dee Dee, de grote zus van Dexter weet wel hoe de vork in de steel zit en sluipt regelmatig het laboratorium binnen om er een grote puinzooi van te maken.

Doordat Dexter zijn genialiteit constant geheim probeert te houden, bevat de serie veel humor. Hij heeft wachtwoorden en geheime ingangen om zijn laboratorium binnen te gaan. Deze gebruikt hij vooral om Dee Dee uit het lab te houden. Dit lukt echter nooit, want Dee Dee weet altijd binnen te komen en begint dan meteen de boel te vernielen. Hierbij zijn vaak humoristische beelden en geluiden aanwezig. De serie bevat vaak moeilijke woorden. Dit zijn meestal wetenschappelijke termen, die Dexter uit als hij bijvoorbeeld hardop aan het denken is.

Leeftijdsadvies

In de serie 'Dexter’s Laboratory' komen niet echt diepgaande karakters voor. Dexter is wel wat gecompliceerd omdat hij zijn ware intelligentie constant voor iedereen moet verbergen. Het leeftijdsadvies voor dit programma is 8 jaar en ouder. Kinderen krijgen op deze leeftijd inzicht in karakters met een dubbele agenda en zijn trots op hun eigen onafhankelijkheid. Het feit dat Dexter zelfstandig een laboratorium heeft opgezet en bestuurt, zijn elementen die een kind van acht jaar zal waarderen.

Jullie mening

Ook leuk

Boek 8+ JR

Steffie en de mislukte inbrekers

Steffie en de mislukte inbrekers

Steffie en de mislukte inbrekers

Meer weten...

Game 8+ JR

Amika - De grote race

Amika - De grote race

Amika - De grote race

Meer weten...

Game 8+ JR

Donkey Kong: Country Returns

Donkey Kong: Country Returns

Donkey Kong: Country Returns

Meer weten...