Productie-detail

Deksels!

Deksels!

TV & Film VANAF 3 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
81 waarderingen

Kinderen gaan zelf koken zonder de inbreng van volwassenen.

7 min. : Zappelin. AL. : Onderdeel van KRO Kindertijd.

Beschrijving inhoud

In het kleuterprogramma “Deksels!” gaan kinderen zelf koken zonder de (zichtbare) inbreng van volwassenen. In de keuken wordt stap voor stap door de kinderen laten zien wat er gemaakt wordt. Ze wegen, snijden, kneden en bakken alles zelf. De kinderen bereiden eenvoudige gerechten zoals een fruitsalade, pepernoten of een saucijzenbroodje. Aan het eind van de aflevering eten de kinderen het eten op, maar ondertussen nemen ze ook vaak al wel een hapje. Aan het einde van de aflevering vertelt een voice-over wie de koks waren.

De kinderen praten tegen elkaar over het koken, maar dit is niet heel duidelijk te horen omdat muziek de handelingen ondersteunt. Dit zie en hoor je bijvoorbeeld bij het breken van het ei, het tikken wordt met (piano)tonen geaccentueerd. De camera zoomt vaak in op de handen van de kinderen zodat je goed meekrijgt wat ze doen.

Leeftijdsadvies

“Deksels!” is geschikt voor kinderen vanaf drie jaar. In principe verloopt elke aflevering volgens een vast patroon, er wordt bijna niet gesproken en de vrolijke muziek ondersteunt het koken. Kinderen vanaf deze leeftijd vinden het extra leuk om naar andere kinderen te kijken.

Jullie mening

Ook leuk

Website 3+ JR

Bob de Bouwer

Bob de Bouwer

Bob de Bouwer

Meer weten...

TV & Film 3+ JR

Little Kingdom

Little Kingdom

Little Kingdom

Meer weten...

TV & Film 3+ JR

De Wereld is Mooi

De Wereld is Mooi

De Wereld is Mooi

Meer weten...