Productie-detail

De Zwanenprinses 1

De Zwanenprinses 1

TV & Film VANAF 6 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
76 waarderingen

Een magisch verhaal over een prinses die door een tovenaar wordt veranderd in een zwaan, maar 's nachts weer normaal wordt.

86 min. : Film op DVD. 6.

Beschrijving inhoud

Prins Derek is voorbestemd om met prinses Odette te trouwen. Maar de boze tovenaar Ruigbaard wil de macht over het koninkrijk. Hij ontvoert Odette en betovert haar. Hierdoor is ze overdag een zwaan maar ’s nachts, als de maan opkomt, verandert ze weer in zichzelf. Met behulp van de Franse kikker Jean-Bob, de schildpad Speed en de vogel Puffin lukt het Odette prins Derek te lokken naar het meer waar ze gevangen is. Om de betovering te verbreken moet de prins een gelofte van eeuwige liefde afleggen. Ze spreken af dat hij dat de volgende avond op het grote bal zal doen. Ruigbaard hoort hen en sluit Odette op. Hij stuurt een nep-Odette naar het bal. De prins legt de gelofte af, waardoor de echte Odette bewusteloos raakt. Ruigbaard belooft Odette te laten leven als de prins hem kan verslaan. Hij verandert in een grote draak en slaat de prins bewusteloos. Met behulp van Speed, Jean-Bob, Puffin en Derek’s vriend Brom weet de prins hem uiteindelijk te verslaan. Odette komt bij en kan eindelijk met Derek trouwen.

“De Zwanenprinses” bevat vrolijke liedjes waarin veel gebeurt. Zo wordt door middel van een liedje verteld dat Derek en Odette elkaar elke zomer zien maar elkaar helemaal niet zo leuk vinden, tot ze volwassen zijn. Er komen lastige woorden voor in de film, zoals ‘gracieus’, ‘naïef’ en ‘pineut’. Grapjes worden in bijna elke scène wel gemaakt, variërend van verf in het gezicht van de koningin, tot woordgrapjes als: ‘stelletje handtasjes!’ tegen een groep krokodillen. Sarcasme komt ook voor (‘ik heb opeens het vólste vertrouwen…’). “De Zwanenprinses” bevat een paar enge stukjes, zoals de scène waarin de prinses ontvoerd wordt, en het gevecht tussen Ruigbaard en de prins.

Leeftijdsadvies

“De Zwanenprinses” is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar. Zij kunnen woorden en melodieën van liedjes onthouden en ze meezingen. Vanwege de spannende scènes kan de film voor jongere kinderen te eng zijn, zij zijn nog niet in staat werkelijkheid van fantasie te onderscheiden.

Jullie mening

Ook leuk

TV & Film 6+ JR

Toy Story 1

Toy Story 1

Toy Story 1

Meer weten...

TV & Film 6+ JR

Sammy 2 - Sammy's nieuwe avonturen

Sammy 2 - Sammy's nieuwe avonturen

Sammy 2 - Sammy's nieuwe avonturen

Meer weten...

TV & Film 6+ JR

The Muppets

The Muppets

The Muppets

Meer weten...

Kleurplaten!

Kleur hier je favoriete televisiekarakter.
Start met kleuren