Productie-detail

De Wonderlijke Wereld van Gumball

De Wonderlijke Wereld van Gumball

TV & Film VANAF 6 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
73 waarderingen

De familie Watterson woont in een stad waar 'normaal' toch wel erg apart is. Beleef de avonturen van deze familie met drie kinderen Gumball, Darwin en Anais.

25 min. : Cartoon Network. : vanaf maandag 8 september om 16:35 uur op Cartoon Network .

Beschrijving inhoud

"De Wonderlijke Wereld van Gumball" is een animatie die zich afspeelt in een stad waar ‘normaal' toch wel erg apart is. In deze stad woont de familie Watterson, die bestaat uit Pap, Mam en drie kinderen. Dat zijn Gumball (een blauwe kat met een groot hoofd), Darwin (een goudvis met benen) en Anais (een erg slim konijntje). Terwijl Pap thuisblijft en vooral lui is, werkt Mam in de Regenboogfabriek. Blauwe kat Gumball is de hoofdpersoon van de serie. Hij is erg optimistisch, een beetje naïef en altijd bereid om iets nieuws te proberen. Zo raakt hij iedere aflevering opnieuw in een bijzonder avontuur verzeild. Op een keer gaat hij de uitdaging aan om de meest luie persoon in de stad te vinden. Hij stelt samen met Darwin alles in zijn werk om dit voor elkaar te krijgen en de weddenschap te winnen. Hoewel het ze lukt om deze persoon te vinden, loopt alles uiteindelijk toch anders dan ze hadden verwacht en krijgt het verhaal een verrassende wending.

De humor in deze serie komt vooral naar voren in de lachwekkende beelden en geluiden. Wanneer de caissière het bijvoorbeeld op een gillen zet, trillen de muren zo hevig dat het haar van een klant onmiddellijk uitvalt. Daarnaast is de hele fantasiewereld waarin het programma zich afspeelt erg bizar. De fantasiefiguren zijn qua vormgeving zeer uiteenlopend en hebben ieder hun eigen karaktertrekjes. De emoties, gevoelens en de houding van de fantasiefiguren worden sterk uitvergroot en wisselen snel. In vrijwel iedere aflevering zit een boodschap verstopt voor de kijker, zoals: ‘frisdrank drinken is slecht voor je lichaam omdat er veel suiker in zit' of ‘geen mensen beschuldigen wanneer je geen bewijs hebt'.

Leeftijdsadvies

Qua leef- en belevingswereld sluit "De Wonderlijke Wereld van Gumball" aan bij kinderen vanaf 6 jaar. De humor is niet ingewikkeld en de afleveringen zijn vooral avontuurlijk. Het beeldtempo en taalgebruik in deze serie is redelijk vlot. Voor jongere kijkers zullen de avonturen van Gumball daarom lastiger te volgen zijn.

 

Jullie mening

Ook leuk

TV & Film 6+ JR

De Indiaan

De Indiaan

De Indiaan

Meer weten...

TV & Film 6+ JR

Belle en het Beest

Belle en het Beest

Belle en het Beest

Meer weten...

App 6+ JR

Leren Lezen

Leren Lezen

Leren Lezen

Meer weten...