Productie-detail

De Wilde Kippenclub Deel 2

De Wilde Kippenclub Deel 2

TV & Film VANAF 9 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
174 waarderingen

De leden van de Wilde Kippenclub worden allemaal verliefd, dit zorgt er voor dat de vriendschap van de meiden op de proef wordt gesteld.

110 min. : Film op DVD. AL.

Beschrijving inhoud

De meiden van de Wilde Kippenclub zorgen nog altijd voor de kippen van de oma van Sprotje. Ook de strijd met de jongens van de Pygmeeën is nog niet beëindigd. Ondertussen krijgen de meiden stuk voor stuk te maken met de liefde. Tussen Sprotje en Fred gaat het goed, al is Sprotje erg snel jaloers. En als dan ook nog haar vader ineens opduikt terwijl hij haar jaren geleden in de steek liet, weet ze niet meer wat ze moet doen. Roos heeft een lastige weekendliefde en Melanie vraagt aandacht van alle jongens die ze tegenkomt. Helemaal ingewikkeld wordt het als Lisa verliefd lijkt te zijn op een meisje. De meiden van de Wilde Kippenclub doen hun uiterste best om vriendinnen te blijven, maar door alle liefdesproblemen en misverstanden is dit nog niet zo makkelijk.

De Wilde kippenclub en de liefde is de verfilming van het gelijknamige boek van Cornelia Funke. Het is een oorspronkelijk Duitse film, maar Nederlands nagesynchroniseerd. Het slotlied van de film is wel Duits. Hoofdpersonen zijn de meiden van een jaar of 10 van de Wilde Kippenclub. De meiden krijgen allemaal met verliefdheid te maken en ook hun ouders hebben ingewikkelde relaties. De film bevat ook humor, waaronder sarcasme. Als Sprotje aan haar moeder vraagt of haar vriend snurkt reageert moeder met: “Ja, het is een wonder dat de muren nog niet gescheurd zijn!” En als ’s morgens vroeg aangebeld wordt zegt moeder: “Dat is vast oma, vroeg aanbellen op zondagochtend is haar specialiteit.”

Leeftijdsadvies

De Wilde Kippenclub en de liefde is geschikt voor kinderen vanaf 9 jaar. De strijd tussen jongens en meisjes sluit goed aan bij hun belevingswereld. Wat ook goed bij deze leeftijd past, zijn onderwerpen als vriendschap en verliefdheid. Verder kijken kinderen vanaf 9 jaar graag naar realistisch levende karakters die minstens net zo oud zijn als zij zelf, wat deze film ook erg geschikt maakt voor deze leeftijd. Ze zullen misschien niet alle sarcastische grappen begrijpen, maar dit is ook niet noodzakelijk om het verhaal te kunnen volgen.

Jullie mening

Meer van De Wilde Kippenclub

TV & Film 10+ JR

De Wilde Kippenclub Deel 3

De Wilde Kippenclub Deel 3

De Wilde Kippenclub Deel 3

Meer weten...

TV & Film 9+ JR

De Wilde Kippenclub Deel 1

De Wilde Kippenclub Deel 1

De Wilde Kippenclub Deel 1

Meer weten...

Ook leuk

TV & Film 9+ JR

Annie

Annie

TV & Film 9+ JR

Anne vliegt

Anne vliegt

Anne vliegt

Meer weten...

TV & Film 9+ JR

Felix

Felix