Productie-detail

De Wielen van de Bus

De Wielen van de Bus

TV & Film VANAF 1 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
87 waarderingen

Zing mee met de liedjes en los eenvoudige problemen op.

10 min. : Serie op DVD. AL.

Beschrijving inhoud

De DVD "De wielen van de Bus" bevat zeven vrolijke verhaaltjes van ongeveer tien minuten. De afleveringen gaan over de bus Toet, zijn instrumenten vriendjes (Trombone, Bas, Sax en Trom) en de hond Madelief. Ze wonen in Muziekstad met allerlei verschillende personages zoals mensen, dieren, levend speelgoed en pratende instrumenten. In elke aflevering lopen de vrienden tegen een probleem aan. Zo moeten ze op zoek naar een goede fluit voor de machinist en helpen ze een vis om verder te zwemmen. Iedere aflevering sluit af met een rond, positief einde als het probleem is opgelost. Muziek speelt een belangrijke rol in de serie, zoals de titel van het bekende kinderliedje 'De Wielen van de Bus' al doet suggereren. De kijker kan meezingen met bekende kinderliedjes als 'Op een klein stationnetje' en 'Schaapje, schaapje, heb je witte wol?'.

In ieder verhaaltje wordt de kijker begeleid door een verteller. Een duidelijke stem vertelt in een rustig spreektempo in het begin en halverwege de aflevering wat er gaat gebeuren. De dialogen tussen de personages zijn eenvoudig en rustig. Het beeldtempo sluit hierbij aan. Personage Trom maakt grapjes die gebaseerd zijn op gezegdes, die voor de jonge kijker nog niet te begrijpen zijn.

Leeftijdsadvies

De verhaaltjes van deze DVD spelen zich af in een fantasiewereld waarin instrumenten en speelgoed kunnen praten. Wel gebeuren er dagelijkse dingen. Deze kleurrijke fantasiewereld zal vooral de jonge kijker aanspreken. Deze DVD is geschikt voor kinderen vanaf 2 jaar. Met name vanwege de begeleidende vertelstem, het rustige beeldtempo en de simpele dialogen. 1-jarigen zullen vooral de liedjes mooi vinden.

Jullie mening

Ook leuk

Website 1-4 JR

Zoeken en zingen met Sesamstraat

Zoeken en zingen met Sesamstraat

Zoeken en zingen met Sesamstraat

Meer weten...

TV & Film 1+ JR

Concertino

Concertino

Concertino

Meer weten...

Boek 1+ JR

Dribbel in de sneeuw

Dribbel in de sneeuw

Dribbel in de sneeuw

Meer weten...